Test av Motorola Polaroid Insta-Share Printer

Motorola Polaroid Insta-Share Printer

En mobil skrivare som fästs på Motorolas utbyggbara mobiltelefoner och som skriver ut färgfoton.

av #Skrivare #Motorola
6.4

Polaroid Insta-Share är en högst ovanlig liten skrivare. Den är i själva verket en modul som fästs med magneter på Motorolas mobiltelefoner i Z-serien och som gör det möjligt att skriva ut bilder direkt när de är tagna. Skrivaren fungerar inte med andra telefoner.

Installationen är simpel. Skrivaren klickas fast på telefonens baksida och passar bara på ett sätt. Telefonen känner av vilket tillbehör det är som har monterats och erbjuder sig då att hämta appen som hör till. Det hela är klart på ett par minuter. I skrivaren finns det plats för 20 ark av ett speciellt Zink-papper och med dem på plats går det alltså att skriva ut bilder direkt när de är tagna var man än är någonstans. Allt är batteridrivet.

Appen gör det enkelt att ta en bild, redigera den lite och sedan skriva ut den direkt. Själva utskriften tar runt 30 sekunder. Dumt nog tenderar appen att själv beskära bilderna när de skrivs ut, antagligen för att anpassa dem efter pappersstorleken. Problemet är bara att detta ofta resulterar i oanvändbara utskrifter som måste kasseras. Papperet är bara 7,5 x 5 centimeter, det vill säga en fjärdedel av ett vanligt foto, och det borde vara tydligare hur beskärningen går till.

Zink-tekniken använder inga färgpatroner. Zink står för zero-ink, alltså inget bläck. I stället används värme för att generera bilderna. Papperet man skriver ut på är utformat som klistermärken, så de kan fästas var som helst. Billigt är det dock inte. Ett ark kostar runt tio kronor.

Precis som i de gamla Polaroidkamerorna är inte bildkvaliteten något vidare. Färgerna är vaga och trötta, och särskilt gröna nyanser saknar liv. De utskrivna bilderna är kul för stunden, men de kan inte ersätta riktiga bläckutskrifter.

Polaroid Insta-Share Printer är en på många sätt imponerande idé och behöver man skriva ut små bilder som enkelt kan klistras upp gör den sitt jobb väl. Men någon ersättare till en mer traditionell skrivare är det inte tal om.


+ Lätt att använda
+ Inbyggt batteri
Liten pappersstorlek
Medelmåttig bildkvalitet


Motorola Polaroid Insta-Share Printer finns att köpa här via Prisjakt

Läs mer om Motorola Polaroid Insta-Share Printer

Hitta bästa priset just nu

Omdöme

Mobilsskrivaren fungerar perfekt. Men bildkvaliteten är betydligt sämre än vad vanliga bläckskrivare klarar.

Specifikationer

Märke
Motorola
Typ
Mobilskrivare
Färg eller svartvit
Färg
Pappersstorlek
5,0 x 7,6 cm
Anslutning
Motorola Motomods
Mått
15,4 x 7,4 x 2,0 cm
Pappersfack
20 ark
Övrigt
Batteri 500 mAh
Färgsidor per minut
2