Test av Lifeprint 2x3 Hyperphoto Printer

Lifeprint 2×3 Hyperphoto Printer

En smart liten skrivare som dessvärre begränsas av den tillhörande appen.

av Peter Skjovbjerg Jensen #Skrivare #Lifeprint
7.0

Visst vore det kul att kunna skriva ut en video eller gif-bild på papper! Med Lifeprints foto- och videoskrivare går det faktiskt, i alla fall nästan.

Det rör sig om en liten fotoskrivare som kan skriva ut bilder i storleken 5 x 7,5 centimeter, det vill säga som ett visitkort ungefär. Det går också att skriva ut video, eller snarare en bild av en video. För att se själva videon startar man den tillhörande appen och riktar mobilkameran mot fotot, som då plötsligt får liv och börjar röra på sig.

Idéen är inte så dum och när det fungerar är Lifeprint en skojig produkt. Det är lätt att tänka sig små kul hälsningar, rörliga tackkort och liknande. Det stora problemet är dock att appen för det mesta helt enkelt inte fungerar.

Lifeprints app är enkelt att hantera – när den väl fungerar.

Vi prövar Lifeprints app i en Huawei-telefon. Den tillåter inte att appen används om den inte får tillgång till kontakterna i telefonen. Vi har väldigt svårt att förstå varför den vill komma åt dem. Därefter har vi en extremt frustrerande tid med skrivaren, som milt sagt inte fungerar optimalt med Android. Detta trots att tillverkaren hävdar att skrivaren ska ska gå att använda med både Android och iOS. Ett fel som uppstod är till exempel att skrivaren spottade ur sig fyra kopior av en bild i stället för en och därmed slösade bort tre dyra specialpapper helt i onödan.

När vi sedan försöker oss på att skriva ut en video vägrar appen att ens skicka utskriften till skrivaren. Vi testar då i en annan Android-telefon och då fungerade det, även om appen är otroligt instabil.

Lifeprints app är helt klart designad och optimerad för iOS. När vi testar med en iPhone 8 märks nästan ingenting av de problem som Android-appen uppvisar. I en iPhone är det lätt att använda skrivaren för att skriva ut bilder och video. Enda tjafset här är att Lifeprint hela tiden envisas med att vi ska dela våra bilder med andra via appen. Vill man inte det måste delningen stängas av för varje utskrift. Nu förstår vi varför appen vill komma åt våra kontakter…

Lifeprints miniatyrbilder är skarpa och ganska bra med tanke på storleken.

Bildkvaliteten är anständig med tanke på att skrivaren inte större än ett halvt cd-fodral. Färgerna är inte perfekta, men det är inget som förstör upplevelsen av utskrifterna. De små videoklippen kan göra sig riktigt bra till små kort av olika slag.


+ Lätt att använda
+ Bra utskriftskvalitet
Usel app för Android
Mycket insisterande på att dela bilder


Lifeprint 2×3 Hyperphoto Printer finns att köpa här via Prisjakt

Läs mer om Lifeprint 2×3 Hyperphoto Printer

Hitta bästa priset just nu

Omdöme

Lifeprint 2x3 Hyperphoto Printer är en smart liten skrivare som ger fina fotoutskrifter. Rekommenderas ej till Android.

Specifikationer

Märke
Lifeprint
Typ
Fotoskrivare
Pappersstorlek
7,5 x 5 cm
Anslutning
Bluetooth, wi-fi
Mått
3,68 x 14,6 x 9,65 cm