HP Tango X är en lättanvänd kompakt och snabb skrivare.

HP Tango X

Kompakt bläckskrivare

av #Skrivare #Hewlett Packard (HP)
8.6

Det omedelbara intrycket av HP Tango X är att den verkligen inte ser ut som någon skrivare. Den vita lådan med rundade hörn saknar knappar och det finns inga lampor eller anslutningar, förutom strömsladden. Det följer med ett kraftigt tygbeklätt skydd som får skrivaren att påminna om en tjock bok.

Installationen sker via den tillhörande appen i mobilen. Den tar kontakt med skrivaren och sedan ska lösenordet till det trådlösa nätverket matas in, därefter meddelar skrivaren att den är redo. Detta är dock inte helt korrekt eftersom bläckpatronerna måste monteras och papperet läggas i sitt fack. Det är lätt, men nog är det underligt att dessa vitala steg saknas i installationsguiden.

Även om HP Tango X fungerar som en vanlig skrivare till datorn är huvudsyftet med den trådlösa utskrifter från mobil och surfplatta. Den tillhörande appen, HP Smart, visar skrivarens tillstånd och det går att skriva ut bilder och dokument och hantera de viktigaste inställningarna. Den innehåller också delningsfunktioner, så att andra appar också kan nå skrivaren. Det går även att skriva ut när man inte är hemma, så länge mobilen är ansluten till internet.

Utskrifterna är bra med skarpa och noggrant återgivna detaljer. Tunna linjer och svart text blir bra och färgnyanser ända ner till två procents täckningsgrad blir synliga. Fotografier får fina färgövergångar och hög upplösning. De blir till och med väl fina eftersom färgerna är lite mer än neutralt mättade. Men snyggt blir det.

Utskriftshastigheten är godkänd utan att några rekord slås. Fotografier i A4-storlek skrivs ut på en halv minut, medan textsidor med enstaka färgobjekt spottas ut med en hastighet av sex sidor i minuten. En sida med bara svart text är klar på sex sekunder, det vill säga tio ark i sekunden. Ett fotografi på 10 x 15 centimeter är klart efter cirka 80 sekunder, allt beroende på filstorleken.

I appen finns det en skannerfunktion som använder mobilkameran. Det går alltså att fotografera ett dokument och skriva ut det direkt. Det är en bra idé, men det är svårt att få till ljuset och även under bästa tänkbara förhållanden ger en mobilkamera inte alls samma kvalitet som en riktig skanner. Det fungerar för snabbjobb, men knappast till seriöst arbete.

Prenumerera på bläck

En specialare med HP Tango X är att man kan prenumerera på bläcket till den. Skriver du ut högst 50 sidor i månaden kostar bläcket 34 kronor per månad. Nya patroner skickas automatiskt ut innan de gamla tar slut. Hinner du inte skriva ut alla sidor överförs de till nästa månad. En bonus är att det är gratis att skriva ut bilder från HP:s mobilapp.

Hela den här idén ligger i tiden där allting ska ske på rullande abonnemang. Om det är bra eller ej är upp till var och en att fundera på.


+ Ovanligt diskret
+ Enkel installation
+ Hög utskriftskvalitet
+ Praktiskt bläckabonnemang
Dålig skanner

Läs mer om HP Tango X


Hitta bästa priset just nu

Omdöme

HP Tango X är en diskret och lättanvänd skrivare med hög utskriftskvalitet. Den passar bra i en hemmiljö.

Specifikationer

Märke
Hewlett Packard (HP)
Typ
Bläckskrivare
Färg eller svartvit
Färg
Pappersstorlek
A4, fotopapper
Upplösning skrivare
4800 x 1200 dpi
Upplösning bildläsare
-
Antal bläckpatroner
2
Tonerkapacitet
600/400 sidor (svartvit/färg)
Anslutning
WiFi
Nätverk
WiFi 4
Mått
38.9 x 24.6 x 9.1 cm
Pappersfack
50 ark
Övrigt
Skydd av tyg
Utskrift A4-foto
30 sekunder
Utskrift 10x15 cm foto
80 sekunder
Färgsidor per minut
6
Svartvita sidor per minut
10