HP Sprocket Select

Trådlös skrivare för klisterlappar.

av Morten Skeldal Østergaard #Skrivare #Hewlett Packard (HP)
7.5

HP Sprocket Select är skrivaren för dig som prioriterar att kunna skriva ut när och var som helst framför utskrifter i hög kvalitet.

Detta är en miniskrivare som bara kan skriva ut på specialpapper i storleken 5,8 x 8,7 centimeter. Sprocket är till och med lite mindre än en modern mobiltelefon och kan därmed bäras i en innerficka. Den är batteridriven med ett uppladdningsbart batteri.

Tanken är att Sprocket Select ska användas tillsammans med en mobiltelefon eller surfplatta. Med hjälp av HP:s app paras skrivaren snabbt och lätt ihop med mobiltelefonen. Därefter tar det bara ett par tryck för att skriva ut en bild.

Under en utskrift skorrar det oroväckande mycket om Sprocket Select. Första gångerna trodde vi att något var fel, men efter någon minut kommer utskrifterna. Det går inte att skriva ut i smyg, den saken är klar.

Utskriftskvaliteten imponerar inte precis. Färgåtergivningen är sämre än i de billigaste bläckskrivarna som har passerat testbänken och hudtoner blir nästan vita.

Den lilla skrivaren fungerar bäst som en gimmick. Det är kul att skriva ut helt trådlöst från telefonen och vibbarna av gamla tiders Polaroidkameror är tydliga. Allt skrivs ut på specialpapper som har klister på baksidan, så att bilderna kan fästas på i stort sett vad som helst.

Specialpapperet finns bara i en storlek som dessutom är lite mindre än det traditionella fotoformatet. Papperet köps i paket om tio stycken och hela paketet läggs i skrivaren. Det är visserligen enkelt, men det går inte att variera utskrifterna på samma sätt som i en vanlig skrivare.

Papperet köps i paket om 20 ark för 210 kronor. Det innebär att varje ark kostar över tio kronor. Eftersom utskrifterna sker med värme, behövs det inga färgpatroner. Men med priset är det klart att Sprocket Select får användas med försiktighet.

I appen går det att utföra enklare bildbehandling, som till exempel att lägga på färgfilter, addera text till en bild eller lägga på enklare grafik.

Det är trist att HP har valt gamla micro-usb för laddningen. Det självklara valet är ju usb c, som alla moderna mobiltelefoner använder.


+ Enkel att använda
+ Snabba utskrifter
Låg utskriftskvalitet
Gammal usb-standard

Läs mer om HP Sprocket Select


Hitta bästa priset just nu

Conclusion

Mest på skoj för utskrifter av kul bilder i mobilen. Dyra utskrifter och halvdan utskriftskvalitet.

Specifikationer

Märke
Hewlett Packard (HP)
Typ
Portabel skrivare
Färg eller svartvit
Färg
Pappersstorlek
87 x 58 mm
Upplösning skrivare
321 x 600 dpi
Anslutning
Bluetooth 5.0
Mått
13 x 8,8 x 1,75 cm
Pappersfack
10 ark