Skrivaren är inte större än en mobiltelefon.

HP Sprocket Plus

Sprocket Plus är en bärbar liten skrivare som skriver ut med termisk teknik.

av Henrik Ræder Clausen #Skrivare #Hewlett Packard (HP)
8.5

HP Sprocket Plus är en fotoskrivare som är liten nog att rymmas i en ficka. Den är batteridriven och använder termisk teknik för att skriva ut på ­speciellt papper i formatet 58×87 milli­meter. Det unika papperet innehåller tre färglager (cyan, magenta och gult) med plastinbakat pigment som smälter vid olika temperaturer. Skrivarhuvudet värmer upp varje bildpunkt med exakt rätt temperatur för att rätt färg ska bildas.

HP:s lilla fotoskrivare installeras via den app som hör till. Appen finns bara för iOS och Android och skrivaren fungerar därmed inte med Windows. Appen hittar skrivaren via Bluetooth och gör den redo på ett ögonblick. Appen kan skriva ut bilder som finns sparade i telefonen eller på tjänster som Facebook, Instagram eller Google. Det går förstås också att ta en ny bild med ­mobilen och skriva ut den. Appen är lätt att hitta runt i, men vid några tillfällen har den brutit ihop så pass att den måste startas om.

I appen går det även att göra smärre bildjusteringar för att exempelvis ändra kontrast, ljus och färger. Det går att lägga till text i en bild. Det går även att smyga in osynliga koder i bilderna som avslöjar exempelvis var bilden är tagen när man håller mobilkameran över bilden. Det är mest kul, men kan kanske vara nyttigt i vissa fall.

Det tar en minut att skriva ut en bild. Skrivaren laddas med tio ark åt gången av det specialpapper som krävs. Utskrifterna får en tålig yta och ett skyddspapper på baksidan kan tas loss för att klistra upp bilderna på en vägg eller i ett album. Papperet säljs i paket om 20 ark för 169 kronor. Varje utskrift kostar alltså dryga åtta kronor, vilket gör det hela till ett dyrt nöje. Jämför det med att framkalla en vanlig 15×10-bild, vilket kostar runt en krona.

När batteriet är laddat räcker det till runt 25 utskrifter. Appen visar hela tiden batterikapaciteten och skrivaren laddas med en usb-sladd.

Även om bildkvaliteten inte kan konkurrera med bra bläckskrivare, blir utskrifterna förvånansvärt bra. Starka färger blir fina och mättade med riktigt bra färgbalans. Tekniken lyckas även trolla fram små detaljer i bilderna. Lysande färger blir dock lite väl kraftiga och får lätt en blågrön ton. Men jämfört med andra Zero INK-skrivare är faktiskt HP:s Sprocket bättre än någon annan som vi har testat.


+ Lätt att använda
+ Fin bildkvalitet
Instabil app
Dyrt specialpapper

Läs mer om HP Sprocket Plus


Hitta bästa priset just nu

Omdöme

HP Sprocket Plus är lätt att arbeta med och den skriver ut bättre och större bilder än konkurrenterna. Det är den bästa miniskrivaren vi har testat.

Specifikationer

Märke
Hewlett Packard (HP)
Typ
Termisk
Färg eller svartvit
Färg
Pappersstorlek
58 x 87 mm
Upplösning skrivare
313 x 400 dpi
Upplösning bildläsare
-
Antal bläckpatroner
-
Tonerkapacitet
-
Anslutning
Usb (laddning)
Nätverk
Bluetooth
Mått
14,2 x 8,9 x 1,8 cm
Pappersfack
10 ark
Utskrift A4-foto
-
Utskrift 10x15 cm foto
59 sekunder
Färgsidor per minut
-
Svartvita sidor per minut
-