Test av HP Smart Tank Wireless 455

HP Smart Tank Wireless 455

En bläckskrivare med återfyllbara bläckbehållare som räcker för 8000 färgsidor.

av #Skrivare #Hewlett Packard (HP)
6.8

Den lilla burken på sidan om HP:s multifunktionsskrivare Smart Tank Wireless 455 skvallrar om att detta inte är en vanlig skrivare. I burken finns det fyra bläckbehållare som man själv fyller på med bläck när de är tomma.

Själv påfyllningen är smidigt gjord och helt kladdfri. De fyra flaskor med bläck som följer med är försedda med speciella ventiler som bara öppnas när flaskan sitter rätt på behållaren. Det är ett smart sätt att minimera spillet.

Med fyllda bläckbehållare går det att skriva ut 8000 färgsidor. Flaska motsvarar mängden i en behållare, utom den svarta som innehåller lite mer. Behållarna rymmer 80 milliliter och den svarta flaskan är på 135 milliliter. Behållarna är genomskinliga så det är enkelt att se hur mycket bläck som finns kvar.

I början är skrivaren inte helt lätt att umgås med. Den lilla skärmen är inte tryckkänslig, utan menyerna styrs med de fysiska knapparna intill. De har fått rätt kryptiska ikoner som är svåra att förstå sig på, så det blir till att prova sig fram

Utskrifterna är högst medelmåttiga. Röda partier i bilder blir ofta för gulaktiga, vilket bland annat kan leda till att personer i bilderna se lite småsjuka ut. Inte heller skärpan i bilderna är perfekt och när vi jämför utskrifterna med motsvarande motiv från andra skrivare är det tydligt att de inte håller toppkvalitet.


+ Återfyllbara bläckbehållare
Halvdana utskrifter
Svårhanterad

HP Smart Tank Wireless 455 finns att köpa här via Prisjakt


Hitta bästa priset just nu

Omdöme

Bildkvaliteten är inte allra bästa, men det återfyllbara bläckbehållarna räcker till rekordmånga utskrifter.

Specifikationer

Märke
Hewlett Packard (HP)
Typ
Multifunktionsskrivare
Färg eller svartvit
Färg
Pappersstorlek
A4
Upplösning skrivare
4800 x 1200 dpi
Upplösning bildläsare
1200 x 1200 dpi
Antal bläckpatroner
4 bläcktankar
Anslutning
Usb, Wi-Fi
Mått
52,5 x 31,0 x 15,8 cm
Pappersfack
60 ark
Färgsidor per minut
5 sid/min
Svartvita sidor per minut
8 sid/min