Blæktankene sidder placeret i hver sin side af printeren. Den sorte tank til højre er næsten dobbelt så stor som de tre farvetanke i venstre side.

HP Smart Tank Plus 570

Påfyllningsbar bläckskrivare med låga utskriftskostnader som klarar allt.

av Morten Skeldal Østergaard #Skrivare #Hewlett Packard (HP)
7.8

HP:s allt i ett-skrivare Smart Tank Plus 570 är av den relativt nya typen av skrivare som har bläckbehållare som kan fyllas med bläck. Det följer med fyra flaskor med bläck i de gängse färgerna cyan, magenta, gult och svart. Det följer dessutom med en extra flaska med svart bläck för den som skriver ut många sidor med text. De båda svarta bläckflaskorna rymmer 135 milliliter, medan de tre övriga färgerna kommer i hälften så små flaskor på 70 milliliter.

Det är enkelt att fylla på bläck. Flaskorna vänds upp och ned och trycks mot en öppning i respektive bläckbehållare. Då öppnas den ventil som sitter i korken och bläcket sipprar ner i behållaren. Vi lyckades fylla alla de fyra behållarna med bläck utan att stänka bläck på vare sig bordet eller på oss själva. En enkel men mycket praktisk detalj i sammanhanget är att bläcknivån i varje behållare tydligt syns utifrån. Det innebär att man hela tiden har koll på bläcket och därmed hinner köpa nytt innan det tar slut. Detta är emellertid inget som sker i brådrasket. HP lovar att det bläck som följer med ska räcka i tre år vid normal användning.

När skrivaren är installerad och redo att användas, ligger det ett litet berg av plast kvar på golvet. Det rör sig om allsköns förpackningsmaterial som skyddar skrivaren och alla tillbehör. Så är det ju alltid, men i det här fallet är mängden skräp extrem. Bläckflaskorna ligger till exempel i separata plastpåsar som är inlindade i massor med tejp. Lite mer miljötänk vill vi se från HP i fortsättningen.

Lätt att komma i gång

Det är lätt att börja använda skrivaren. Hela installationsprocessen är på svenska och pedagogiskt uppbyggd.

HP:s app för Android och iOS är ovanligt genomarbetad. Det är enkelt att hitta rätt bland de många funktioner som hör till en modern multifunktionsenhet som kan skriva ut, skanna, kopiera och faxa. Det går geschwint att koppla ihop skrivaren med mobilen och börja skriva ut därifrån. En stor fördel är att skrivarens alla funktioner kan styras via appen. Det går till exempel att skanna ett dokument rakt in i telefonen via det trådlösa nätverket.

Utskriftskvaliteten når inte riktigt upp till de bästa skrivarna i den här prisklassen, men den jämförelsen haltar lite. De bästa skrivarna är dyrare i drift och de kan varken faxa (om nu någon bryr sig om det längre) eller skanna in dokument. För dig som vill kunna skriva ut fotografier med god kvalitet, skanna in dokument och kopiera, är Smart Tank Plus 570 en alldeles utmärkt kompromiss.

En av de stora fördelarna med Smart Tank Plus 570 är den förhållandevis låga utskriftskostnaden. En bläckflaska för, enligt HP, 8000 sidor kostar 155 kronor för färgerna och 185 för svart. Det krävs dock ett ganska stort utskriftsbehov för att få fullt utbyte av Smart Tank Plus 570. HP:s rekommendation är ett behov på mellan 400 till 800 sidor i månaden.


+ Hög utskriftskvalitet
+ Låga driftskostnader
+ Många funktioner
+ Bra app
Läs mer om HP Smart Tank Plus 570


Hitta bästa priset just nu

Conclusion

En utmärkt allt i ett-skrivare som klarar det mesta. Låga utskriftskostnader.

Specifikationer

Märke
Hewlett Packard (HP)
Typ
Multifunktionsskrivare
Färg eller svartvit
Färg
Pappersstorlek
A4
Upplösning skrivare
4800 x 1200 dpi
Upplösning bildläsare
1200 dpi
Antal bläckpatroner
4
Anslutning
Usb, Wi-Fi 4, Wireless Direct
Nätverk
802.11n
Mått
449 x 373 x 198 mm
Pappersfack
100 ark
Färgsidor per minut
5
Svartvita sidor per minut
11