De vigtigste funktioner som kopiering og scanning er kun ét klik væk på printerens skærm.

HP OfficeJet Pro 8022e

OfficeJet Pro 8022e passar dig som behöver en kontorsskrivare som kan spotta ur sig mängder av dokumentutskrifter.

av Morten Skeldal Østergaard #Skrivare #Hewlett Packard (HP)
8.2

OfficeJet Pro 8022e är inte bara en smart designad fotoskrivare: Om du behöver en gedigen multifunktionsskrivare för stora utskriftsvolymer på hemmakontoret så klarar den av det också. Det är en skrivare som är byggd för att skriva ut mängder av sidor: Pappersfacket rymmer 225 sidor och HP rekommenderar även skrivaren för utskriftsbehov på 800 sidor per månad. Den ska till och med klara upp till 20 000 utskrifter per månad.

Att skriva ut textdokument är den här skrivarens största styrka. I vårt test tog det i genomsnitt cirka fyra sekunder att spotta ut ett textdokument när vi skrev ut texter med många sidor, och bokstäverna var skarpa och snygga även när vi tog ett förstoringsglas till hjälp. Av någon anledning går fotokopiering med hjälp av den inbyggda skannern mycket långsammare. Du behöver egentligen bara lyfta locket, lägga ditt papper på glasskivan och välja kopiering på skärmen, men sedan tar det nästan en och en halv minut innan den färdiga kopian ligger i utkorgen.

Till skillnad från de svartvita textutskrifterna är skrivaren inte någon mästare på färgglada fotoutskrifter. Bilderna är egentligen skarpa och fina på fotopappret men saknar djup, och det beror nog framför allt på att det bara finns fyra färger att använda. De är däremot fördelade på varsin bläckpatron i stället för att alla fyra färgerna är monterade i två patroner, vilket ibland är fallet. Det betyder att utskriftskostnaderna hålls nere, eftersom du bara behöver byta exakt den färg du har slut på.

Tillverkare sparar ofta på skrivares skärm i den här prisklassen, men OfficeJet Pro 8022e har en utmärkt skärm som gör att det är enkelt att använda skrivaren utan att gå vägen via en dator. Den är tryckkänslig, så den enda fysiska knappen på hela skrivaren är strömknappen.

Om du vill hantera utskrifter från datorn eller mobilen är det HP:s beprövade Windows-program och mobilapp du ska använda. Båda är mycket överskådliga och har många bra funktioner.


+ Blixtsnabba dokumentutskrifter

+ Bra skärm

– Lite ”platta” foton

Hitta bästa priset just nu

Conclusion

OfficeJet Pro 8022e passar dig som behöver en kontorsskrivare som kan spotta ur sig mängder av dokumentutskrifter.

Specifikationer

Märke
Hewlett Packard (HP)
Typ
Multifunktionsprinter
Färg eller svartvit
Farve
Pappersstorlek
A4
Upplösning skrivare
4800 x 1200 DPI
Upplösning bildläsare
1.200 x 1.200 dpi
Antal bläckpatroner
4
Anslutning
Netværkskabel, Wi-Fi
Nätverk
Wi-Fi 4
Mått
46 x 34,12 x 23,4 cm
Pappersfack
225 sider
Utskrift A4-foto
3 minutter og 4 sekunder
Färgsidor per minut
4 sider/minut
Svartvita sidor per minut
15 sider/minut