Den næsten tre tommer store skærm gør det nemt at betjene printeren uden brug af pc.

HP OfficeJet Pro 8022

Härlig allroundskrivare.

av Morten Skeldal Østergaard #Skrivare #Hewlett Packard (HP)
8.3

HP OfficeJet Pro 8022 är en multifunktionsskrivare med många bra och smarta funktioner.

Skrivaren tar oss i handen under installationen och leder oss fram till den första utskrivna sidan. Det behövs ingen manual, det är bara att följa instruktionerna på den 2,7 tum stora färgskärmen.

När den tillhörande appen är installerad i Windows 10 och en testsida är utskriven, blir skrivarens hela arsenal av funktioner tillgängliga.

Det är enkelt att hitta rätt i den tillhörande Windowsappen och det tar till exempel bara några sekunder att dra i gång en skanning av ett A4-dokument med den i locket inbyggda bildläsaren.

De primära funktionerna som skanning, kopiering och utskrift ger riktigt fina resultat. Det är bara fotoutskrifterna som det finns anledning att klaga lite på. Mörka områden blir platta eftersom det saknas nyanser i dem. När vi skriver ut vårt testark förstärks det intrycket. OfficeJet Pro 8022 tenderar att få svarta och grå områden att flyta ihop. Bortsett från det är foto­utskrifterna fina och skrivaren har inga problem att återge hudtoner på ett naturtroget sätt, något som annars brukar vara svårt för skrivare med ­bara fyra färgpatroner.

OfficeJet Pro 8022 klarar förstås även av textdokument, brev, grafik och skoluppgifter galant. Pappersfacket i botten rymmer hela 225 A4-ark, vilket är riktigt bra eftersom man slipper stoppa i papper så ofta. Nu går det i och för sig att skriva ut 20 textsidor i minuten, så den som vill kan tömma pappersfacket på en kvart.

Färgskärmen är tydlig och tryckkänslig. Menyerna är på svenska och det är enkelt att styra skrivaren härifrån. Det gör att skrivaren även är en galant kopiator.

OfficeJet Pro 8022 kan kopplas samman med HP:s tjänst Instant Ink, vilket innebär att HP skickar hem bläck när det är dags att byta färgpatroner. Fördelarna är att bläcket aldrig tar slut och att man på förhand vet hur stor bläckkostnaden är.


+ Många funktioner
+ Lätt att komma i gång
Problem med nyanser

Läs mer om HP OfficeJet Pro 8022


Hitta bästa priset just nu

Conclusion

En bläckskrivare som är bra på det mesta, utom kanske att skriva ut perfekta fotografier.

Specifikationer

Märke
Hewlett Packard (HP)
Typ
Multifunktionsskrivare, bläck
Färg eller svartvit
Färg
Pappersstorlek
A4
Upplösning skrivare
1200 x 1200 dpi
Upplösning bildläsare
1200 x 1200 dpi
Antal bläckpatroner
4
Anslutning
Ethernet, usb
Nätverk
Wi-Fi 4
Mått
51,12 x 45,99 x 23,29 cm
Pappersfack
225
Övrigt
Autoduplex
Färgsidor per minut
20
Svartvita sidor per minut
10