HP OfficeJet Pro 7720

HP OfficeJet Pro 7720

Effektiv multifunktionsskrivare från HP.

av #Skrivare #Hewlett Packard (HP)
7.7

HP OfficeJet Pro 7720 är en mångsidig multifunktionsskrivare för hemmakontoret. Den är ganska stor eftersom den klarar att skriva ut på A3 och den väger dryga 15 kilo.

Installationen är enkel även om det är en hel del blå tejp att ta bort. Allt är ju gjort av plast och för att delarna inte ska skramla sönder under transporten är allt, både inuti och utanpå, fasttejpat. När det är klart ska de fyra bläckpatronerna på plats.

Skrivaren kan anslutas till både fasta och trådlösa nätverk. Det behövs ingen manual för att klara av det. På den lilla pekskärmen i färg visar tydliga steg för steg-instruktioner hur det går till. Skärmen fungerar utmärkt men den kan vara lite svår att använda när man ska träffa rätt med pekfingret på menyerna och de små ikonerna. Detta märks särskilt när man ska skriva in lösenordet till det trådlösa nätverket.

Först provar vi att skriva ut fotografier på fotopapper i formatet 10×15 centimeter. Det fungerar oklanderligt, men färgerna är lite väl mättade och fotografierna får ett något onaturligt utseende. Särskilt gröna partier som till exempel gräsmattor blir så övermättade att de ser ut som konstgräs.

7720 må vara halvdan på fotografier, men det vägs upp av hur väl den fungerar som en kontorsmaskin där fotoutskrifter vanligen inte hör till vardagen. Det tar till exempel bara åtta sekunder att få fram en utmärkt kopia av ett A4-ark med text och grafik. Skanning och utskrift av textdokument är vad 7720 är byggd för och här excellerar den verkligen. Tyvärr tenderar dock stora enfärgade ytor att bli randiga när de matas fram genom skrivaren.

En trevlig funktion är att det går att skriva ut på två sidor av ett papper, så kallad duplex. Trist nog gäller detta bara för A4-ark. Vill man skriva ut på båda sidor av ett A3-papper får man hantera det själv.

Då är det roligare att använda någon av alla de andra funktionerna i 7720. Det går till exempel att läsa in en sida och skicka iväg den direkt via e-post eller att spara den rakt ner i Google Drive. Det är smidigt och det fungerar riktigt bra. När man väl har sparat en e-postadress i skrivaren behövs det bara två tryck på skärmen för att skanna och skicka en sida.

Skrivaren har också en egen unik e-postadress som det går att skicka dokument till. Om man bifogar dokument till brevet kommer de att skrivas ut och ligga klara när man kommer hem.

Den trådlösa funktionen innebär att det går att skriva ut direkt till skrivaren från mobila enheter, såväl iOS som Android. Det fungerar för det mesta bra, men ibland tappade skrivaren kontakt med det trådlösa nätverket och varken datorer eller mobila enheter kom i kontakt med den. Efter en omstart fungerar allt som det ska igen, men detta upprepades några gånger för mycket för att det ska vara en slump.

Det finns också en inbyggd fax, något som få i Sverige lär ha nytta av. Men fax är ju fortfarande vanligt i andra länder, till exempel USA, så det kan nog vara bra i vissa fall.

OfficeJet Pro 7720 är en bra och funktionsrik skrivare för hemmakontoret.


+ Fyra bläckpatroner
+ Många funktioner
+ Enkel installation
För mycket färg i foton


OfficeJet Pro 7720 finns att köpa här via Prisjakt

Läs mer om OfficeJet Pro 7720

Hitta bästa priset just nu

Omdöme

HP:s nya multifunktionsskrivare passar utmärkt på det mindre kontoret, men fotoutskrifterna är inget vidare.

Specifikationer

Märke
Hewlett Packard (HP)
Typ
Multifunktionssskrivare, bläckskrivare
Färg eller svartvit
Färg
Pappersstorlek
Upp till A3
Upplösning skrivare
4800 x 1200 dpi
Upplösning bildläsare
Max 1200 x 1200 dpi
Antal bläckpatroner
4
Anslutning
Apple AirPrint, HP ePrint, Wireless direct print, Mopria, Google Cloud Print
Nätverk
802.11n
Mått
58,4 x 44,5 x 30,7 cm
Pappersfack
250 ark
Utskrift A4-foto
72 sekunder
Utskrift 10x15 cm foto
39 sekunder