Indikatoren i højre side viser, hvor meget toner, der tilbage.

HP Neverstop Laser MFP 1201n

Extremt låg utskriftskostnad.

av Morten Skeldal Østergaard #Skrivare #Hewlett Packard (HP)
7.3

HP:s laserskrivare Neverstop 1201n gör skäl för namnet med en i det närmaste ändlös mängd billiga utskrifter. Men några funktioner saknas och det finns många skrivare som är billigare i inköp.

Detta är en skrivare för textdokument. Den är svartvit och inte avsedd för att skriva ut bilder eller färgglada diagram eller tabeller. Men för den som är ute efter en renodlad kontorsmaskin har den mycket att erbjuda. Den är driftsäker, den tar liten plats och utskrifterna är absolut knivskarpa. Dessutom går det undan. Det går till exempel att kopiera 14 sidor i minuten. Tyvärr saknas det automatisk duplex (dubbelsidiga utskrifter).

Det var länge sedan vi testade en skrivare som saknar stöd för trådlöst nätverk. 1201n måste anslutas direkt till en dator via usb eller till ett fast nätverk via ethernet. En fördel med det är att anslutningen blir stabil, men när allt blir trådlöst här i världen saknar vi den möjligheten.

När skrivaren är inkopplad kan den styras via HP:s utmärkta app för Windows 10. Appen hanterar både utskrifter och inskanning. Den är lätt att använda och alla funktioner presenteras på ett tydligt sätt. Skrivaren kan även styras via den inbyggda lilla svartvita skärmen och de få knappar som finns intill den. Skärmen är dock så liten och upplösningen så låg att den mest duger för snabb kopiering.

Vid sidan av utmatningsfacket finns det en liten gummikåpa. Den ska dras åt sidan när det är dags att byta toner. Tonerkassetten fylls alltså på i stället för att som brukligt bytas ut. Det sparar både pengar och miljö. Ett återfyllningspaket kostar 249 kronor och det räcker till 2500 sidor. Det ger en sidkostnad på tio öre, vilket är extremt billigt.

HP Neverstop 1201n är emellertid rätt dyr, men för den som behöver skriva ut stora dokumentmängder ger den ändå god ekonomi på grund av den billiga tonern.


+ Billiga utskrifter
+ Tar liten plats
Få funktioner

Läs mer om HP Neverstop Laser MFP 1201n


Hitta bästa priset just nu

Conclusion

HP:s skrivare är enkel med få funktioner, men utskrifterna är extremt billiga.

Specifikationer

Märke
Hewlett Packard (HP)
Typ
Laserprinter
Färg eller svartvit
Svartvit
Pappersstorlek
A4
Upplösning skrivare
600 x 600 dpi
Upplösning bildläsare
600 ppi
Tonerkapacitet
2500 sidor
Anslutning
Usb
Nätverk
Ethernet
Mått
380,5 x 385 x 521 mm
Pappersfack
150 ark
Övrigt
Apple AirPrint, Google Cloud Print, appen HP Smart
Svartvita sidor per minut
21