Du behøver ikke at trække skinner eller bakker ud for at få plads til de færdige udskrifter. De lægger sig fint i hulrummet under scanneren.

HP LaserJet Pro MFP 4102fdwe

LaserJet Pro MFP 4102fdwe kan snabbt ­spotta ut en massa utskrifter med bra kvalitet.

av Morten Skeldal Østergaard #Skrivare #Hewlett Packard (HP)
8.7

LaserJet Pro MFP 4102fdwe är primärt en skrivare för personer som skriver ut väldigt mycket. Det är en tung och ganska dyr laserskrivare, men den kan skriva ut en fruktansvärd massa svartvita sidor på kort tid.

Det krävs dock en ganska krånglig inställningsprocess innan du kan skriva ut. Det är inte ens skrivaren du behöver lägga tid på att konfigurera, det tar bara några minuter. Efteråt måste du däremot besöka HP:s hemsida för att aktivera skrivaren, och här finns en del saker att ta ställning till.

Du ska bland annat välja om du vill ha ett HP Instant Ink-abonnemang för leverans av ny toner när skrivaren börjar få slut. Det kostar 29 kronor för den billigaste lösningen för personer som inte skriver ut fler än 50 sidor i månaden. Du kan få tre månaders gratis provabonnemang om du vill undersöka det lite först.

När skrivaren är färdiginstallerad är den en välsmord maskin som gör det du ber den.

Det tog bara sex sekunder från det att vi tryckte på utskriftsknappen i Windows tills den första sidan var klar. När vi skrev ut ett dokument med löpande utskrift och en hel hög med sidor med blandad text och grafik, kom skrivaren upp i hela 41 sidor på en minut. Du hinner alltså inte bli uttråkad medan du väntar på att skrivaren ska spotta ur sig sina utskrifter. Siffrorna ligger för övrigt väldigt nära HP:s egna löften om skrivarens hastighet.

Utskrifterna ser bra ut. Bokstäver i text är svarta och skarpa, och det finns inga fel eller missfärgningar i stora, enhetliga ytor som kan finnas i till exempel ett tårtdiagram.

Skrivarens funktioner kan styras via en pekskärm i färg högst upp, men skärmen är lite för liten när man till exempel ska ange ett lösenord till det trådlösa nätverket. I stället för ett komplett virtuellt tangentbord på skärmen är bokstäverna samlade i grupper, så du får trycka två gånger på skärmen för att välja varje bokstav.

Längst ned finns en papperskassett för 250 A4-ark, och längst upp en arkmatare för situationer där du behöver ta kopior av många dokument på en gång. Det här är en laserskrivare som passar bäst för en förening eller för ett mindre företag.


+ Bra utskriftskvalitet

+ Snabb

– Krånglig installation

Hitta bästa priset just nu

Conclusion

LaserJet Pro MFP 4102fdwe kan snabbt ­spotta ut en massa utskrifter med bra kvalitet.

Specifikationer

Märke
Hewlett Packard (HP)
Typ
Laser
Pappersstorlek
A4
Upplösning skrivare
600 x 600 dpi
Upplösning bildläsare
1200 x 1200 dpi
Nätverk
Wi-Fi 4
Mått
42 x 39 x 32,3 cm
Svartvita sidor per minut
41