HP LaserJet Pro M283fdw

Gedigen färglaser för större utskriftsbehov.

av Morten Skeldal Østergaard #Skrivare #Hewlett Packard (HP)
8.3

Färglaserskrivare känns för många fortfarande som något ouppnåeligt, men så är det inte. Det är HP:s M283fdw ett bra bevis på. Den hör inte till de allra billigaste i sin klass, men den femhundring som HP bjuder på just nu gör att den hamnar i den billigare halvan i klassen.

Skrivarens egentliga namn är otympliga HP Color LaserJet Pro MFP M283fdw. I namnet döljer sig en rad svar på vad detta är för en skrivare. MFP anger att det är en multifunktionsskrivare – det sitter en bildläsare i locket, och w betyder att det går att skriva ut trådlöst via Wi-Fi.

Utskriftskvaliteten är utmärkt, men som med alla laserskrivare är M283fdw först och främst en skrivare för kontorsbruk. Den som vill skriva ut fotografier i hög kvalitet måste köpa en bläckskrivare.

I skrivaren finns det fyra tonerkassetter för grundfärgerna svart, cyan, magenta och gul. Tonerkassetterna ligger på rad och är en av de främsta anledningarna till att den här och alla andra färglaserskrivare blir ganska stora.

Storleken är dock inte enbart av ondo. Det stora pappersmagasinet får till exempel plats under skrivaren och frontluckan som viks ner framåt är stor för att man ska kunna komma åt att byta tonerkassetter. I själva verket tar inte M283fdw upp särskilt mycket mer yta än en bläckskrivare med inbyggd bildläsare. Däremot är den mycket högre och tyngre.

En smidig funktion är automatisk duplex som skriver ut på båda sidor av ett ark. När första sidan är utskriven dras papperet in i skrivaren igen, varpå andra sidan skrivs ut. Det fungerar mycket bra – i alla fall så länge man kommer ihåg att begära dubbelsidiga utskrifter i utskriftsdialogrutan i Windows. Duplex är visserligen långsammare än att skriva ut två separata ark, men pappersåtgången halveras ju i ett nafs.

Överst till vänster finns det en bra färgskärm som fungerar som styrpanel för alla funktioner i skrivaren.


+ Stort pappersfack
+ Bra skärm
Tar stor plats

Läs mer om HP LaserJet Pro M283fdw


Hitta bästa priset just nu

Conclusion

En stor och solid färglaser med många vettiga funktioner. Alla typer av dokument blir bra, men foton hör hemma i bläckskrivare.

Specifikationer

Märke
Hewlett Packard (HP)
Typ
Multifunktionslaserskrivare
Färg eller svartvit
Färg
Pappersstorlek
A4
Upplösning skrivare
600 x 600 dpi
Upplösning bildläsare
1200 x 1200 dpi
Antal bläckpatroner
4
Anslutning
Usb, Wi-Fi
Nätverk
Wi-Fi 4 (802.11n)
Mått
42,4 x 47,5 x 33,8 cm
Pappersfack
250
Färgsidor per minut
21
Svartvita sidor per minut
21