HP Envy Pro 6420

Billig skrivare som klarar allt.

av Morten Skeldal Østergaard #Skrivare #Hewlett Packard (HP)
6.4

HP Envy Pro 6420 är en skrivare för den som vill ha en enkel allt i ett-skrivare till ett lågt inköpspris. Den som skriver ut mycket ska leta vidare. Envy Pro 6420 passar inte för stora utskriftsvolymer, till det är den för långsam och utskriftskostnaderna för höga.

Att det kostar att skriva ut beror bland annat på att alla de tre grundfärgerna samsas i en bläckpatron. Tar en av färgerna slut är det bara att byta hela patronen. Svart har en egen patron som är lika stor som färgpatronen.

Pappersfacket sitter under skrivaren, vilket alltid är elegant och smidigt. För att kunna lägga i nya ark måste dock utmatningsfackets pappershållare först vikas in. Pappersfacket rymmer 100 ark, vilket är ganska lite. Ytterligare ett bevis på att detta är en skrivare som ska användas mer sällan.

Både texter och foton blir så skarpa och fina som vi kan förvänta oss av en modern skrivare. Men det är färgåtergivningen som skvallrar om att detta är en billigare skrivare. När vi skriver ut våra testark är det tydligt att Envy Pro 6420 har problem att återskapa nyanser i bilderna. Utskrifterna blir också ganska mörka med väldigt mycket färg.

Det går också att skanna och kopiera. Styrningen är i grunden enkel via de dolda knapparna till höger om utmatningsfacket, men för lite mer avancerade funktioner, som att till exempel kopiera båda sidor av ett dokument, blir det aningen förvirrande. Då är appen HP Smart roligare, även om den är något överlastad och väl färgglad.

Utskriftskostnaderna är dock ingen rolig läsning. HP vill gärna att man använder företagets tjänst Instant Ink. Det är en prenumerationstjänst som kostar 34 kronor i månaden om man inte skriver ut mer än max 50 sidor per månad. De lockar med två månader gratis. Den som vill köpa patroner på vanligt sätt hamnar i knipa i appen. Den leder nämligen fram till tonerkassetter som har nästan samma namn som bläckpatronerna till Envy Pro 6420 – HP 305. En sökning efter HP 305 på HP:s hemsida leder också bara till tonerkassetterna. Först när vi söker på internet dyker rätt patroner upp och de finns tillgängliga i handeln. Patronerna kostar 200 kronor styck och de räcker till cirka 200 sidor vardera vid fem procents täckning. Det är inte mycket. Ett A4-foto täcker ju 100 procent, och då går patronerna snabbt åt.


+ Billig
+ Enkel design
Två bläckpatroner
Lite tråkiga fotoutskrifter

Läs mer om HP Envy Pro 6420


Hitta bästa priset just nu

Conclusion

En billig skrivare att köpa, men inte att använda. Färgutskrifter lider av låg detaljrikedom och för mycket färg.

Specifikationer

Märke
Hewlett Packard (HP)
Typ
Multifunktionsskrivare, bläck
Färg eller svartvit
Färg
Pappersstorlek
A4
Upplösning skrivare
4800 x 1200 dpi
Upplösning bildläsare
1200 x 1200 dpi
Antal bläckpatroner
2
Anslutning
Usb, Wi-Fi
Nätverk
Wi-Fi 5
Mått
43,2 x 36,1 x 17,4 cm
Pappersfack
100 ark
Färgsidor per minut
7
Svartvita sidor per minut
10