Test av HP Envy Photo 7830

HP Envy Photo 7830

HP Envy Photo är en riktigt bra allt i ett-skrivare som fungerar lika bra med datorn som mobilen.

av #Skrivare #Hewlett Packard (HP)
7.8

HP Envy Photo 7830 är ett multifunktionsenhet, det vill säga en skrivare som inte bara kan skriva ut, utan även användas som kopiator, bildläsare och fax.

Här behövs det ingen trist manual. Från det att skrivaren packas upp ut kartongen tills den är installerad och klar för att ta emot trådlösa utskrifter tar det tio minuter. Enda problemet är egentligen att pekskärmen är så långsam. Ofta trycker vi fel eftersom den reagerar trögt och det ger dessvärre inget bra intryck.

För mycket färg

Under testet använder vi HP:s fotopapper och skriver ut i högsta möjliga kvalitet. Bilderna blir mycket skarpa med hög kontrast, men färgerna är alltför mättade. Vid en snabb blick kan det se imponerande ut, men vid närmare granskning visar det sig att flera detaljer försvinner. Ett exempel är en röd ros som får en mycket intensiv röd färg, vilket kan vara fint, men där skuggorna helt äts upp av färgen.

Dessutom blir hudtoner i porträttbilder lite för gula, något som även märks i svartvita bilder som får något av ett gulstick.

Skriv ut från mobilen

Då är det roligare att hantera skrivaren med appen HP Smart i mobilen. Här går det att ställa in skrivaren, skriva ut bilder direkt från mobilen – eller direkt från Facebook. Det är riktigt bra och det fungerar dessutom väldigt smidigt.

Utöver mobila utskrifter går det att redigera och skriva ut bilder direkt från sd-kort eller usb-minnen.

Det finns ett tyst läge i skrivaren för att den ska skriva ut extra tyst (och något långsammare), men det läget är faktiskt onödigt. HP Envy Photo 7830 är tyst som den är jämfört med många av konkurrenterna.


+ Snabb och lättanvänd
+ Enkelt att komma i gång
+ Många funktioner
Alltför mättade färger

Hitta bästa priset just nu

Omdöme

Envy Photo 7830 passar perfekt på hemmakontoret. Den kopierar, skannar och skriver ut. Bilder blir dock lite väl färgmättade.

Specifikationer

Märke
Hewlett Packard (HP)
Typ
Allt i ett
Färg eller svartvit
Färg
Pappersstorlek
A4
Upplösning skrivare
1200 x 1200 dpi
Upplösning bildläsare
1200 x 1200 dpi
Antal bläckpatroner
2
Anslutning
Usb, Wi-Fi, Bluetooth, Ethernet, SD-kort, HP ePrint, Apple AirPrint, Mopria, DirectPrint
Nätverk
Wi-Fi 802.11b/g/n;1,
Mått
45,3 x 41,0 x 19,3 cm
Pappersfack
90