Den eneste fysiske knap er powerknappen. Alt andet styres med den berøringsfølsomme skærm.

HP Envy Inspire 7920e

7920e är en kontorsskrivare med många bra funktioner, men vi var lite besvikna över utskriften av svart text.

av Morten Skeldal Østergaard #Skrivare #Hewlett Packard (HP)
7.0

Envy Inspire 7920e är HP:s förslag på skrivare för dig som kanske inte har så stora utskriftsbehov, men som vill ha en mångsidig kontorsskrivare. 

Skrivaren har många förnuftiga funktioner med tanke på hur lite den faktiskt kostar. Den har en utmärkt pekskärm som användas för att till exempel kan få skrivaren att kopiera. Vi kopplade Envy Inspire 7920e till vårt trådlösa nätverk genom att knappa in lösenordet på skärmen, och det fungerade utan problem. Det var inte heller någon konst att sedan hitta skrivaren i nätverket med HP:s app för Android-mobiler. Det finns en USB-port för datoranslutning på baksidan av skrivaren, men ovanför porten sitter ett klistermärke med en uppmaning att ansluta skrivaren till det trådlösa nätverket istället. Det är med andra ord en skrivare som i första hand ska vara ansluten till nätet. Bara några minuter efter att vi packade upp skrivaren var vår första utskrift klar. Tyvärr lyckas skrivaren inte lika bra med sin mest centrala uppgift – utskrift av vanlig svart text. Skrivare brukar nu för tiden skriva ut i så hög upplösning att vi ofta behöver lupp för att kunna bedöma kvaliteten på den utskrivna texten. Så är det inte med Envy Inspire 7920e, där vi med blotta ögat kunde se en tydlig grå skugga vid bokstäver som borde vara helt svarta.

Skrivaren kan automatiskt dra in papperet igen och skriva ut på båda sidor, så att du sparar på utgifterna för papper. Vi skrev även ut en serie bilder på HP:s eget fotopapper samt våra testark som är avsedda att avslöja svagheter vid fotoutskrifter. Bilderna var tillräckligt bra för att man skulle vilja skriva ut ett foto snabbt och lätt, men de höll inte en kvalitet som gav oss lust att rama in och hänga upp dem på väggen.
Motivet blev skarpt och övervägande bra, men färgerna saknade liv och de områden som borde vara svarta var snarare mörkgrå. Det finns bara två bläckpatroner i skrivaren: en med svart bläck och en med de övriga färgerna cyan (blå), magenta (röd) och gul. Den kombinerade färgpatronen innebär dock att du måste byta hela patronen även om bara en av de tre färgerna har tagit slut.

I botten finns ett fack med plats för upp till 125 ark A4-skrivarpapper. Det motsvarar ett kvarts papperspaket, och skriver du ut många sidor varje månad kan det bli lite tröttsamt att behöva fylla på papper hela tiden.


+ Många funktioner

+ Pekskärm

– Bara två bläckpatroner

Hitta bästa priset just nu

Conclusion

7920e är en kontorsskrivare med många bra funktioner, men vi var lite besvikna över utskriften av svart text.

Specifikationer

Märke
Hewlett Packard (HP)
Färg eller svartvit
Färg
Pappersstorlek
A4
Upplösning skrivare
1200 x 1200 dpi
Upplösning bildläsare
1200 x 1200 dpi
Antal bläckpatroner
2
Anslutning
USB, Wi-Fi
Nätverk
Wi-Fi 5
Mått
46 x 51,125 x 23,3 cm