Scanneren gemmer sig under låget foroven.

HP Envy 6020e

HP Envy 6020e är en bra kontorsskrivare, men den är lite krånglig att använda och lämpar sig inte så bra för fotoutskrifter.

av Morten Skeldal Østergaard #Skrivare #Hewlett Packard (HP)
6.9

 

HP Envy 6020e ser enkel och elegant ut med sin låga profil och ljusa färger. Tyvärr är hanteringen inte riktigt lika enkel. Vi försökte göra de inledande inställningarna från en Androidtelefon, men fick ge upp att slutföra installationen via HP:s mobilapp. Det slutade med att vi startade datorn och installerade via Windows-appen. Det var inte heller helt smärtfritt. Det finns en kontakt för USB-kabel, men det sitter ett klistermärke över den som uppmanar dig att endast använda Wi-Fi-anslutningen till skrivaren. Det
resulterade i att installationen blev svårare än vad den behövde vara.

På framsidan sitter en handfull tryckkänsliga knappar som du kan använda för att exempelvis göra fotokopior. Användningen är inte helt okomplicerad eftersom det inte finns några siffror, pilar eller text. Något så enkelt som att öka antalet kopior av den sida du har lagt in i skannern krävde en smygtitt i handboken. Det är mycket enklare att styra skrivaren med tillhörande appar i mobilen och i Windows.

Skrivaren kan skriva ut foton om du snabbt behöver skriva ut en bild, men kvaliteten är inte imponerande. Fotoutskrifter får ett lite platt utseende som beror på att det bara finns två bläckpatroner,
och det svarta bläck som används till foton är detsamma som används för textutskrifter. Det finns dessutom bara två bläckpatroner – en med tre färger och en med svart. Det betyder att du behöver byta färgpatroner relativt ofta om du skriver ut många foton, eftersom färgpatronen räknas som tom även om den bara har slut på en av färgerna.

Som kontorsskrivare för utskrift av svart text och färglagda diagram fungerar HP Envy 6020e snabbt och
problemfritt, och utskriftskvaliteten är som den ska vara.


+ Instant Ink i ett halvår

+ Utmärkt som kontorsskrivare

– Besvärlig att använda

– Endast två bläckpatroner

 

Hitta bästa priset just nu

Conclusion

HP Envy 6020e är en bra kontorsskrivare, men den är lite krånglig att använda och lämpar sig inte så bra för fotoutskrifter.

Specifikationer

Märke
Hewlett Packard (HP)
Typ
3-i-én printer
Färg eller svartvit
Farve
Pappersstorlek
A4
Upplösning skrivare
4800 x 1200 DPI
Upplösning bildläsare
1200 DPI
Antal bläckpatroner
2
Anslutning
USB og Wi-Fi
Nätverk
Wi-Fi 5
Mått
43,25 x 36,11 x 13,21 cm
Pappersfack
100 ark
Utskrift A4-foto
3 min. og 17 sek.
Färgsidor per minut
7 sider/min
Svartvita sidor per minut
10 sider/min