Skärmen vinklas automatiskt ut när strömmen slås på.

Epson XP-7100

Epson XP-7100 är en bra skrivare för blandat bruka hemma om utskriftsbehovet inte är så stort.

av #Skrivare #Epson
8.5

Epson XP-7100 är en skrivare som försöker vara bra på allting. Den har alla de funktioner vi kan önska oss i en skrivare för det lilla hemmakontoret. Samtidigt är det en tämligen habil fotoskrivare.

Kompromisser betyder alltid att man får ge avkall på något. I det här fallet rymmer till exempel pappersfacket ovanligt få sidor för att sitta i en kontorsskrivare – bara 30 ark. Facket är utformat för att i första hand klara av en rad olika pappersformat. På grund av det lilla pappersfacket får man vara beredd på att fylla på det ofta.

Det följer även med ett tillbehör som minner om svunna tider – en hållare i plast för vita cd- eller dvd-skivor som det går att skriva ut på. Kul men inte så modernt längre.

Fotografier blir bättre än vanligt från en kontorsskrivare. Förutom de fyra vanliga bläckpatronerna med svart, cyan, magenta och gult, finns det en femte patron med speciellt svart bläck för fotografier. Om det är den färgens förtjänst låter vi vara osagt, men fotografier får fin kontrast och ett ovanligt djup i bilderna. Enklare allt i ett-skrivare tenderar gärna att smeta ut mörka nyanser, vilket gör att foton lätt blir blaskiga. Det händer inte med XP-7100. Utskrifterna kan visserligen inte mäta sig med vad en renodlad fotoskrivare presterar, men de blir så bra att man måste närstudera utskrifterna sida vid sida för att se skillnaderna.

Det går att skriva från en dator via usb eller trådlöst via wi-fi, till exempel från mobilen. På framsidan finns det en kortläsare för SD-kort samt en usb-port för att skriva ut ­bilder direkt från olika lagrings­medier.

Facket på ovansidan döljer en bildläsare. Allt som ska skannas måste dras igenom skannern, det går alltså inte att skanna exempelvis sidor ur en bok. Bildläsaren är snabb och lätt att hantera via den stora pekfärgskärmen, som för övrigt vinklas ut när den behövs.

XP-7100 imponerar eftersom det går att automatiskt skanna, skriva ut och kopiera dokument dubbelsidigt – trots att den är så liten.


+ Fina fotoutskrifter
+ Utskrift på cd-skivor
+ Duplex
Litet pappersfack

Läs mer om Epson XP-7100


Hitta bästa priset just nu

Omdöme

Epson XP-7100 är en bra skrivare för blandat bruka hemma om utskriftsbehovet inte är så stort.

Specifikationer

Märke
Epson
Typ
Multifunktionsbläckskrivare
Färg eller svartvit
Färg
Pappersstorlek
A4
Antal bläckpatroner
5
Anslutning
Wifi, usb
Mått
39 x 33,9 x 18,3 cm
Pappersfack
30 ark
Utskrift A4-foto
102 s
Utskrift 10x15 cm foto
48 s