Klappen, som skærmen sidder i, vipper sutomatisk op for at gøre plads til at udskrive.

Epson Expression Photo XP-970

Liten A3-skrivare med klass.

av Morten Skeldal Østergaard #Skrivare #Epson
8.7

Ett foto som skrivs ut på A3 är en imponerande syn, och det behövs inga specialskrivare för att klara det. Epson XP-970 är ett bevis på det.

En A3-skrivare borde vara stor, men det är inte XP-970. Det finns nämligen inget pappersfack för A3, bara för A4 och mindre fotopapper. Epson använder en liten specialare för att kunna kalla den här skrivaren small-in-one i stället för all-in-one, det vill säga liten-i-ett i stället för allt-i-ett.

För att skriva ut på ett A3-ark ska utskriften sättas i gång först. Sedan ska man titta på den lilla färgskärmen och vänta på att skrivaren meddelar när det är dags att sätta i ett A3-papper i pappersinmatningen i bakkant. Det fungerar riktigt bra.

Det tar i snitt lite drygt fyra minuter att skriva ut ett fotografi i A3-format, men det är väntan värd. Utskrifterna är skarpa och flotta, även om skrivaren skruvar upp färgerna lite för mycket i förhållande till originalbilderna.

Vi testar med vårt A4-ark som är speciellt framtaget för att avslöja svagheter i fotoutskrifter. Vi hinner också skriva ut tolv fotografier i A3-storlek innan det roliga är slut och skrivaren meddelar att det är dags att byta en av färgpatronerna. En titt i skrivarprogrammet i Windows visar att även ytterligare två färgpatroner håller på att ta slut. Eftersom en standardpatron kostar runt 150 kronor drar utskriftskostnaderna alltså iväg när man skriver ut stora foton. Att byta alla de sex patronerna kostar runt 800 kronor. Det finns XL-patroner som drar ner kostnaden lite grand.

Men för den som bara skriver ut fotografier ibland och som behöver en skrivare som kan allt är XP-970 ett perfekt val. Den är enkel att hantera tack vare den 4,3 tum stora skärmen och alla funktioner, från kopiering till skanning, fungerar utmärkt bra. En kul specialfunktion är att det går att skiva ut på vita cd- och dvd-skivor.


+ Snygga foton i A3
+ Många funktioner
Dyr i drift

Läs mer om Epson Expression Photo XP-970


Hitta bästa priset just nu

Omdöme

En mångsidig skrivare som klarar allt, inklusive fina fotoutskrifter i A3. XP-970 är kompakt och smart uppbyggd.

Specifikationer

Märke
Epson
Typ
Multifunktionsskrivare
Färg eller svartvit
Färg
Pappersstorlek
A3
Upplösning skrivare
5760 x 1440 dpi
Upplösning bildläsare
1200 x 4800 dpi
Antal bläckpatroner
6
Anslutning
Usb, Wi-Fi, Wi-Fi Direct
Nätverk
Ethernet
Mått
47,9‎ x 35,6 x 14,8 cm
Pappersfack
100 ark
Övrigt
Bläckpatroner
Standard:150 kr
XL:285 kr
Utskrift A4-foto
2.38 min
Utskrift 10x15 cm foto
57 sek