Skærmen er ikke berøringsfølsom, så du skal bruge knapperne til at styre printeren.

Epson Expression Home XP-4100

Expression Home XP-4100 är en bra liten skrivare om du inte har särskilt stora utskriftbehov.

av Morten Skeldal Østergaard #Skrivare #Epson
7.8

Epson Expression Home XP-4100 är en kompakt skrivare som inte tar upp mycket mer bordsyta än ett A4-ark. Skrivaren är inte heller speciellt hög, vilket bland annat beror på att det bara finns plats för maximalt 100 ark i pappersfacket.

Förutom USB går det att ansluta till Epsons skrivare via trådlöst nätverk och Wi-Fi Direct, så att det exempelvis går att ansluta en mobil till skrivaren via Wi-Fi utan att de behöver vara anslutna till samma hemmanätverk.

Det går även att använda Apple AirPrint eller Google Cloud Print för att skriva ut från mobilen utan att behöva använda Epsons annars utmärkta app i mobilen. Det är även möjligt att styra skrivaren helt utan dator eller mobil med hjälp av kontrollpanelen och den lilla färgskärmen.

Skärmen är inte tryckkänslig, utan skrivaren kan bara kontrolleras via knapparna på manöverpanelen. Här kunde Epson enligt vår mening gärna ge knapparna lite färg så att de skilde sig mer från varandra. Det är alltid enklare att hitta knappen för att omedelbart avbryta en utskrift om  knappen är rödmarkerad istället för att bara vara svartvit som alla andra knappar på skrivaren.

Texten blir knivskarp på utskrifter från XP-4100. Vi skrev ut en hushållsbudget med ett stapeldiagram och här gjorde skrivaren några små ränder i de enfärgade områdena i staplarna. Vi behövde visserligen använda ett förstoringsglas för att se ränderna, men de fanns där.

Skrivarens fotoutskrifter är inte dåliga men saknar djup, och skulle vi skriva ut ett snyggt foto att hänga upp på väggen i A4-storlek hade vi satsat på en lite dyrare skrivare med flera patroner eller beställt bilden hos en fototjänst på nätet.


+ Tar inte mycket plats på skrivbordet

+ Bra anslutningsmöjligheter

– Litet pappersmagasinlle papirskuffe

Hitta bästa priset just nu

Conclusion

Expression Home XP-4100 är en bra liten skrivare om du inte har särskilt stora utskriftbehov.

Specifikationer

Märke
Epson
Typ
Multifunktionsprinter
Färg eller svartvit
Farve
Pappersstorlek
A4
Upplösning skrivare
5.760 x 1.440 DPI
Upplösning bildläsare
1.200 DPI x 2.400 DPI
Antal bläckpatroner
4
Anslutning
USB
Nätverk
Wi-Fi 4
Mått
37,5‎ x 30 x 17 cm
Pappersfack
100 ark
Utskrift 10x15 cm foto
3 minutter og 39 sekunder
Svartvita sidor per minut
15