Epson Expression Home-445

Epson Expression Home-445

Epsons printer trækker lodrette striber i fotoudskrifter.

av #Skrivare #Epson
6.4

Epson kallar skrivaren Expression Home-445 för en ”Small-in-One”-skrivare på grund av dess kompakta design. Med en matchvikt på bara dryft fyra kilo och måtten 39x30x15 centimeter är det ett passande smeknamn: Expression Home-445 gör inte mycket väsen av sig, även när den står framme på skrivbordet.

Installationen och konfigureringen av skrivaren genomförs utan några problem: det går som en dans att montera de fyra bläckpatronerna och inställningarna ändras med piltangenter eftersom skrivaren inte har någon pekskärm. Wi-Fi-installationen är smidig, men menyerna och ikonerna är förvånansvärt gammaldags. Det spelar visserligen inte någon roll i praktiken, men ger inte det bästa av intryck jämfört med mer tidsenliga konkurrenter.

Utskriftshastigheten är ganska bra för att vara en skrivare som kostar under tusenlappen. Tio sidor text avverkas på godkända 2,5 minuter, medan tio sidor med kombinerad text och bild tar knappt 4,5 minuter. Det är bra men utan att vara fullständigt imponerande.

Slutresultatet är vid första ögonkastet riktigt fint. Svarta områden är verkligen svarta, och färgerna är naturtrogna. Genom förstoringsglaset syns det dock att det är ganska dålig kontrast, och det blir en del lodräta linjer som sticker i ögonen. Detta drar ner skrivarens betyg, vilket faktiskt är synd eftersom testresultaten i övrigt är bra. Med det sagt, kan man inte förvänta sig att en skrivare som kostar under tusenlappen ska tillfredsställa personer som är petigare än vardagsanvändaren.


+ Naturtrogna färger
+ Billig i förhållande till prestandan
Ganska låg kontrast
Streck på färgutskrifter


Epson Expression Home-445 finns att köpa här via Prisjakt

Läs mer om Epson Expression Home-445

Hitta bästa priset just nu

Omdöme

Är bra på de flesta uppgifter, men dessvärre uppträder lodräta streck på färgutskrifter, vilket drar ner betyget en del.

Specifikationer

Märke
Epson