Du kan tydeligt se hvor meget blæk, der er tilbage i hver enkelt tank.

Epson EcoTank ET-5150

ET-5150 är en mångsidig skrivare med stora bläcktankar. Skrivaren är vänlig mot både plånboken och miljön.

av Morten Skeldal Østergaard #Skrivare #Epson
9.0

EcoTank ET-5150 är en riktigt seriös allt-i-ett-skrivare från Epson. Som namnet EcoTank avslöjar har den här skrivaren inte traditionella bläck-
patroner, utan istället påfyllningsbara tankar. Det är bättre för både miljön och plånboken, och det är faktiskt inte så svårt att fylla dem. Tankarna är synliga på framsidan av skrivaren och du fyller på dem genom att öppna locket till en tom tank och vända en flaska med bläck upp och ned över ventilen i toppen. Vi klarade manövern med alla fyra tankarna utan att få så mycket som en droppe bläck på fingrarna.

Du bestämmer själv om du vill styra skrivaren från en dator eller mobil, eller om du vill styra den via den utmärkta pekskärmen. Epsons mobilapp gjorde det till en enkel sak att skriva ut en rad PDF-filer från e-post, vilket var något vi gillade. Vi skrev även ut ett speciellt foto- testark. Vår A4-testbild kunde inte leva upp till kvaliteten på våra referensutskrifter från en vanlig fotoskrivare. Bilderna hade ett lite platt uttryck, men det var inte värre än att vi utan tvekan kunde hänga upp ett par tavlor på kylskåpet till allmän beskådan.

Utskrifter av dokument klarades i någorlunda hastighet och med fin kvalitet. Det fanns inga synliga streck i enfärgad grafik i kalkylbladet som vi skickade till skrivaren.

ET-5150 tar ganska stor plats på höjden, men inte så mycket plats på bordet. Faktum är att skrivaren är högre än den är bred. På billigare skrivare spottas de utskrivna sidorna ut i ett plastfack som dras ut framför skrivaren, men i ET-5150 hamnar de på ”hyllan” i mitten av skrivaren. Det känns lite proffsigare och du slipper att utskriftsfacket tar upp plats på bordet. Ovanpå sitter en dokumentmatare som skrivaren automatiskt drar in papper från när du behöver skanna in eller kopiera flera ark åt gången. Det fungerar som det ska och bidrar till att spara en massa tid som annars skulle gå åt till att öppna och stänga locket på skrivaren. Längst ned kan du dra ut ett fack med plats för 250 ark A4-papper. Det är en bra storlek för hemmabruk, men tänk på att det bara finns plats för 30 ark i utkorgen, så kom ihåg att tömma den ibland om du skriver ut en stor hög på en gång.


+ Stora bläcktankar

+ Rymligt pappersmagasin

– Lite platta fotoutskrifter

 

Hitta bästa priset just nu

Conclusion

ET-5150 är en mångsidig skrivare med stora bläcktankar. Skrivaren är vänlig mot både plånboken och miljön.

Specifikationer

Märke
Epson
Färg eller svartvit
Färg
Pappersstorlek
A4
Upplösning skrivare
4800 x 1200 DPI
Upplösning bildläsare
1200 x 2400 DPI
Antal bläckpatroner
4
Anslutning
USB
Mått
34,6 x 37,5 x 34,7 cm
Pappersfack
250 ark