Epson EcoTank 3750

EcoTank 3750 har återfyllbara bläckbehållare som räcker i åratal.

av Christian Slot #Skrivare #Epson
8.5

Den stora fördelen med Epsons nya skrivare EcoTank 3750 är att den använder bläckbehållare som kan fyllas på när bläcket börjar sina. Enligt Epson räcker fulla behållare till 14 000 textsidor och 11 200 färgsidor.

Bläcket köps i små flaskor som kostar 99 kronor styck för färgerna och 159 kronor för svart bläck. Man slipper alltså ideliga köp av bläckpatroner, vilket rättfärdigar skrivarens namn EcoTank.

Det är mycket enkelt att komma i gång med EcoTank 3750. När bläckbehållarna är fyllda kalibreras skrivaren automatiskt under fem minuter. Därefter är det bara att ansluta till det trådlösa nätverket och börja skriva ut. Menyerna på skrivaren hanteras med knapparna på manöverpanelen där färgskärmen sitter och det är lätt att hitta runt i dem.

Skriv ut, skanna in och kopiera

Utskriftsfunktionen är klart godkänd. Vi får ut tio sidor med text på 44,8 sekunder och tio sidor med text och färgbilder på 2 minuter och 43 sekunder. Det är utmärkta resultat jämfört med konkurrenterna på marknaden.

Även om Epson satsar på en skrivare för alla som vill ha låga driftskostnader ger EcoTank fina fotoutskrifter på Epsons eget fotopapper Premium Glossy. Färgerna är klara och naturliga utan att vara för mättade. När vi skriver ut monokroma bilder, alltså svartvita, blir det dock lite blåstick i dem. Det är inget större problem och EcoTank 3750 duger absolut för att skriva ut familjebilderna som man vill rama in och hänga upp på väggen.

Skriv ut från mobilen

Förutom att skriva ut går det också att skanna in och kopiera sidor upp till A4-storlek. Allt fungerar som det ska och det är enkelt och intuitivt att använda funktionerna. På locket finns det ett inmatningsfack för 30 ark, vilket är perfekt om man vill kopiera flera sidor åt gången.

Det går att skriva ut trådlöst via Wi-Fi Direct eller Epson iPrint, som är en app för Android och iOS. Det gör det plättlätt att skriva ut bilder direkt från mobilen.

Inköpspriset är ganska högt, särskilt som det finns konkurrenter som kostar mindre än hälften. Å andra sidan är det skönt att slippa slabba med att byta patroner mest hela tiden. Dessutom mår samvetet bättre när miljöbelastningen blir betydligt lägre än när hela bläckpatroner måste bytas efter några hundra utskrifter.


+ Bläcktankar
+ Skriver ut snabbt
Ganska dyr
Blåstick i svartvita bilder


Epson EcoTank ET-3750 finns att köpa här via Prisjakt

Läs mer om EcoTank ET-3750

Hitta bästa priset just nu

Conclusion

EcoTank 3750 är en väl fungerande multifunktionsskrivare som är billig i drift. Inköpskostnaden är dock ganska hög

Specifikationer

Märke
Epson
Typ
Multifunktionsskrivare
Färg eller svartvit
Färg
Pappersstorlek
Max A4
Upplösning skrivare
4 800 x 1 200 DPI
Upplösning bildläsare
1 200 x 2 400 DPI
Antal bläckpatroner
4
Anslutning
WiFi, usb, ethernet, Wi-Fi Direct
Mått
37,5‎ x 34,7 x 23,1 cm
Pappersfack
150 ark
Färgsidor per minut
8
Svartvita sidor per minut
15