Test av Zoemini

Canon Zoemini

En liten batteridriven Bluetooth-skrivare för små självhäftande bilder i formatet 5 x 7,6 centimeter.

av Markus Dahlberg #Skrivare #Canon
7.9

På sjuttiotalet kunde vi ta en bild och få den framkallad direkt. Alla som ­hade en Polaroidkamera minns säkert hur det luktade om de sakta framtonande fotografierna. Dagens motsvarighet kan sägas vara Zoemini i kombination med en mobiltelefon.

Zoemini är en miniskrivare som skriver ut bilder med hjälp av värme på en särskild typ av papper kallat zink. Zink står för Zero INK, alltså noll bläck. Resultatet är förvånansvärt bra.

Precis som med Polaroidkamerorna är dock pappersformatet lite udda. Zoemini kan bara skriva ut i formatet 5 x 7,6 centimeter. I storlek är det ungefär mitt emellan ett visitkort och ett passfoto. Papperet är blankt och styvt. På baksidan finns det klister så att bilderna kan fästas i ett album eller där man nu vill.

Zoemini fungerar enbart med Android och iOS. Den är trådlös och ansluts via Bluetooth. Själva utskrifterna sköts via appen Canon Mini Print som är på svenska. Appen är enkelt utformad samtidigt som den innehåller massor med funktioner. Det går att lägga ramar, clipart och text i bilderna. Den innehåller även grundläggande funktioner för att till exempel justera ljus och kontrast. Den kräver dock lite tålamod och vissa reglage är svåra att finjustera eftersom de blir ganska små på en mobilskärm.

Det är lätt att komma i gång och parningen är enkel. Det största problemet är att Zoemini stängs av alltför snabbt för att spara ström – även om den är inkopplad till en strömkälla (via usb). Man hinner sällan ta en bild och fixa till den innan skrivaren stängs av.

Papperet köps i paket om 20 stycken för 130 kronor.


+ Liten
+ Hyfsade utskrifter
Kort batteritid
Dyra utskrifter

Läs mer om Canon Zoemini


Hitta bästa priset just nu

Conclusion

Lätt att komma i gång och utskrifterna blir riktigt hyfsade. Dyra utskrifter och kort batteritid solkar intrycket.

Specifikationer

Märke
Canon
Typ
Termisk skrivare
Färg eller svartvit
Färg
Pappersstorlek
5 x 7,6 cm
Upplösning skrivare
314 x 400 dpi
Anslutning
Bluetooth
Mått
11,8 x 8,2 x 1,9 cm
Pappersfack
10 ark
Övrigt
Fungerar bara med Android och iOS