Canon Pixma TS7450

Billig och mångsidig allt i ett-skrivare.

av Morten Skeldal Østergaard #Skrivare #Canon
8.1

Canons nya allt i ett-skrivare TS7450 ger riktigt mycket för pengarna. Den skriver ut, kopierar och skannar in med fin kvalitet och det är svårt att hitta någonting som saknas här.

I skrivaren sitter det bara två färgpatroner, en svart och en med de tre grundfärgerna. Därför måste hela färgpatronen bytas ut även om det bara är en av de tre färgerna som är slut. Det är inte optimalt och därför är det här en skrivare för dig med mindre utskriftsbehov.

De flesta av dagens bläckskrivare klarar så höga upplösningar att det är svårt att se skillnad på utskrifternas skärpa. Det är främst förmågan att återge färger som skiljer ut en skrivare från en annan. TS7450 klarar sig egentligen bra. Våra testfotografier får överlag fina och naturtrogna färger, och de svåra hudtonerna är varken för bleka eller för röda. Det är först när vi jämför de utskrivna fotografierna med våra referensbilder från en skrivare som kostar fyra gånger så mycket som svagheterna hos TS7450 blir tydliga.

Då ser vi att mörka områden i bilderna saknar detaljer, förmodligen på grund av att det helt enkelt inte finns tillräckligt många färger för skrivaren att använda. Referensbilden är utskriven med åtta färgpatroner. Detta till trots är utskriftskvaliteten från Pixma TS7450 klart godkänd och fullt tillräcklig i de flesta sammanhang.

Skrivarens lilla färgskärm har hög kontrast och är lätt att läsa av. Tyvärr går det inte att vinkla upp skärmen. Det är något som underlättar om man står framför skrivaren och behöver se vad det står på skärmen.

En fin funktion i TS7450 är autoduplex. Det innebär att skrivaren automatiskt kan skriva ut på båda sidorna av ett papper. Det sparar tid och framför allt minskas mängden utskrifter radikalt. Det är en lite ovanlig funktion för en skrivare i den här prisklassen.


+ Fin utskriftskvalitet
+ Många funktioner
+ Rätt pris

Läs mer om Canon Pixma TS7450


Hitta bästa priset just nu

Conclusion

Prisvärd skrivare med fler funktioner än väntat. Fina utskrifter och duplex, men trist med bara två färgpatroner.

Specifikationer

Märke
Canon
Typ
Allt i ett-skrivare
Färg eller svartvit
Färg
Pappersstorlek
A4
Upplösning skrivare
4800 x 1200 dpi
Upplösning bildläsare
1200 x 2400 dpi
Antal bläckpatroner
2
Tonerkapacitet
180 sidor (300-400 sidor med XL-patron)
Anslutning
Wi-Fi, usb
Nätverk
Wi-Fi 4
Mått
40,3 x 36,4 x 20,6 cm
Pappersfack
100 ark
Utskrift A4-foto
3:49 minuter