Canon Pixma TS705

En billig liten skrivare med fem bläckpatroner.

av Morten Skeldal Østergaard #Skrivare #Canon
8.4

Ibland är det skönt när en pryl inte är mer komplicerad än den behöver vara. Ett bra exempel på det är Canons billiga skrivare Pixma TS705, som är den där typen av skrivare som brukar dyka upp i elektronikhandelns extrapriskataloger. Det gör den emellertid inte nödvändigtvis till en dålig skrivare.

Med Pixma TS705 har nämligen Canon hittat en fin balans mellan pris och funktioner och de har sparat in på helt rätt ställen.

Det finns ingen inbyggd bildläsare och den lilla skärmen på manöverpanelen är monokrom. Den visar bara de funktioner som behövs, till exempel om en av de fem bläckpatronerna håller på att ta slut eller om ett papper har fastnat.

Dagens billiga bläckskrivare har blivit så pass bra att det är sällan vi ser tidigare vanliga problem som till exempel streck i utskrifterna eller färgfel. TS705 levererar också bilder som mycket väl duger att rama in och hänga på väggen.

När vi skriver ut vårt fototestark och jämför resultatet med betydligt dyrare halvprofessionella skrivare, halkar TS705 lite efter vad gäller kontrast och färgprecision. Mörka nyanser tenderar att flyta ihop, så det försvinner detaljer i skuggiga områden. På det stora hela är dock utskrifterna skarpa och fina.

Ett par trevliga funktioner får vi dock. Det går till exempel att skriva ut på båda sidor av ett papper och för att spara ström stängs skrivaren av efter några minuter när den inte används.


+ Hög utskriftskvalitet
+ Skriver ut på cd-/dvd-skivor
Få funktioner

Läs mer om Canon Pixma TS705


Hitta bästa priset just nu

Conclusion

En utmärkt liten skrivare med fem bläckpatroner. Ger riktigt fina utskrifter till ett sidpris som är högst rimligt.

Specifikationer

Märke
Canon
Typ
Bläckskrivare
Färg eller svartvit
Färg
Pappersstorlek
A4
Upplösning skrivare
4 800 x 1 200 dpi
Antal bläckpatroner
5
Anslutning
Usb
Nätverk
802.11ac
Mått
37,2 x 36,5 x 15,8 cm
Pappersfack
250 / 100 ark (pappersfack/arkmatare) (kopieringspapper)
Övrigt
Effekt: 23 / 0,9 W (drift/vila)
Utskrift 10x15 cm foto
21 s
Färgsidor per minut
10 sid/min
Svartvita sidor per minut
15 sid/min