Test av Canon Pixma TS6250

Canon Pixma TS6250

En liten multifunktionsskrivare för att skriva ut, skanna in och kopiera.

av Morten Skeldal Østergaard #Skrivare #Canon
8.6

Canons små bläckskrivare för hemmabruk har haft samma grundläggande design i åratal, och Pixma TS6250 håller stilen: Den är en kompakt svart låda i plast med infällbart pappersfack och en kontrollpanel som kan fällas ner – allt för att ta så lite plats som möjligt.

Det är enkelt att komma i gång med Pixma TS6250. Den visar steg för steg hur installationen går till. Den hjälper till med alla inställningarna och skrivarhuvudet finkalibreras genom att en testsida skrivs ut. Sidan ska sedan skannas in, varpå skrivaren själv analyserar resultatet.

Pixma TS6250 är i grund och botten en skrivare som passar bäst för den som behöver många funktioner i en enhet, men som inte skriver ut så mycket. Vid större utskriftsvolymer tröttnar man snabbt på att hela tiden behöva vinkla upp frontpanelen och fälla ut utmatningsfacket. Frontpanelen med den tre tum stora skärmen måste fällas upp 90 grader innan det går att skriva ut. Den täcker nämligen hela öppningen där utskrifterna kommer ut. Detta gör det dessutom krångligt att se skärmen under utskrifterna om skrivaren står på skrivbordet. Man tvingas helt enkelt ställa sig upp, vilket i och för sig är bra ur ett ergonomiskt perspektiv…

Ett annat aber är att pappersfacket bara rymmer 100 ark. Vid större utskriftsvolymer kan det bli ett himla sjå att ta ut pappersfacket, fylla på det och sätta tillbaka det.

Lite krångel har vi också med att få skrivaren att fungera med den tillhörande appen. När väl den grundläggande installationen är klar fungerar dock appen problemfritt.

De tre grundläggande funktionerna för att skriva ut, skanna in och kopiera tar upp det mesta av utrymmet på den tryckkänsliga skärmen. Menyerna är välgjorda och det är enkelt att hitta rätt funktioner för att till exempel välja mellan färg eller svartvitt. Ett stort plus i sammanhanget är att menyerna är på svenska.

Pixma TS6250 använder inte bara de fyra sedvanliga färgpatronerna, utan även en femte patron för fotoutskrifter. Det märks – Pixma TS6250 är riktigt bra på svartvita fotografier och på att återge mörka nyanser. Vissa detaljer, till exempel hudtoner, har däremot en tendens att bli lite för röda. I övrigt gillar vi duplexfunktionen för dubbelsidiga utskrifter.


+ Enkel att använda
+ Fina utskrifter
Klumpig design

Läs mer om Canon Pixma TS6250


Hitta bästa priset just nu

Conclusion

En mångsidig multifunktionsskrivare som är mycket lätt att använda. Den passar dock bäst för mindre utskriftsvolymer.

Specifikationer

Märke
Canon
Typ
Multifunktionssskrivare
Färg eller svartvit
Färg
Pappersstorlek
A4
Upplösning skrivare
4 800 x 1 200 dpi
Upplösning bildläsare
2 400 x 1 200 dpi
Antal bläckpatroner
5
Mått
37,2 x 31,5 x 13,9 cm
Pappersfack
100
Utskrift A4-foto
2 min 4 sek
Utskrift 10x15 cm foto
58 sek
Färgsidor per minut
10
Svartvita sidor per minut
15