Canon Pixma TS6150

Canon har gjort en fantastisk skrivare som hanterar alla utskrifter på ett tillfredsställande sätt. Vi saknar emellertid lite färgmättnad i bildutskrifterna.

av Christian Slot #Skrivare #Canon
7.0

Canon TS6150 är storebrodern till TS6050, som tidigare har fått ganska bra betyg av oss. Canon fortsätter på den inslagna vägen med TS6150, som ger förträffliga text- och färgutskrifter via trådlöst nätverk både från datorer och från smartmobiler.

Den verkliga hemmaplanen för Canon Pixma TS6150 är dock det lilla kontoret. Den lilla svarta maskinen smälter in i omgivningen, och den fyra tum stora pekskärmen gör installationen enkel. Den guidar dig genom monteringen av de fem bläckpatronerna, och efter några minuter är du redo att börja skriva ut från din dator, smartmobil eller via Wi-Fi Direct, där du skapar ett nätverk direkt mellan dina enheter och skrivaren. Pixma TS6150 är dessutom relativt tyst när den arbetar, något som inte är en självklarhet i den här prisklassen. Menyerna är överskådliga och användarvänliga att manövrera omkring i, om du vill pyssla med skrivarens mer intrikata inställningsmöjligheter och funktioner.

Utskriftskvaliteten är lite över medel, men utan att vara riktigt imponerande. Motiven blir skarpa och svarta områden blir markant mörkare hos många av konkurrenterna. Det finns inga synliga färgstänk på bildutskrifterna och kontrastförhållandena är utmärkta. Betyget blir trots allt detta inte riktigt högt eftersom färgmättnaden kunde vara bättre, nu framstår färgerna som ganska urvattnade.

Vanliga textutskrifter är övervägande bra och skrivs ut i ett tillfredsställande tempo: TS6150 klarar tio pappersark med ren text på 2,5 minuter, vilket får anses vara godkänt. Att skriva ut samma mängd ark med text och bilder kombinerat klarar skrivaren på knappt sex minuter – det är inte anmärkningsvärt långsamt men inte heller speciellt snabbt.


+ Allmänt sett bra färgutskrifter
+ Snabb installation
Saknar lite färgmättnad


Canon Pixma TS6150 finns att köpa här via Prisjakt

Läs mer om Canon Pixma TS6150

Hitta bästa priset just nu

Conclusion

Canon har gjort en fantastisk skrivare som hanterar alla utskrifter på ett tillfredsställande sätt. Vi saknar emellertid lite färgmättnad i bildutskrifterna.

Specifikationer

Märke
Canon
Typ
Multifunktionsbläckskrivare
Färg eller svartvit
Färg
Upplösning skrivare
4800 x 1200 dpi
Antal bläckpatroner
5
Nätverk
802.11b/g/n
Mått
37,2 x 31,5 x 13,9 cm
Pappersfack
100 / 20