Canon Pixma TS3150

TS3150 är bara relevant för den med liten budget. Alla med lite högre ambitioner bör leta efter andra alternativ.

av Christian Slot #Skrivare #Canon
5.2

Innan vi kritiserar Pixma TS3150 för mycket ska det sägas att den är uppseendeväckande billig i inköp. Denna kompakta skrivare går att hitta för under 500 kronor. Det är oerhört billigt med tanke på att den kommer från Canon som är kända för att leverera kvalitetsprodukter. Och visst, textsidor är inte mycket att orda om. Värre är det med färgutskrifterna.

Först och främst blir det synliga streck i utskrifterna. Det spelar ingen roll att vi rengör de två färgpatronerna och rensar skrivarhuvudet. Utöver detta får utskrifterna gula färgstänk. Bilder blir annars skapligt skarpa, men de saknar kontrast. Utskriftsomdömet får inte heller någon hjälp av att det går så långsamt – både när det handlar om textsidor och färgutskrifter. Det tar en minut och 15 sekunder att skriva ut en textsida med två bilder. När vi vill skriva ut tio sådana sidor får vi vänta i ångestfyllda 16,5 minuter. Det är inte okej.

Till saken hör även att Canon TS3150 väsnas en hel del när den jobbar. Under våra tester har det kommit folk från intilliggande rum som undrar vad vi håller på med. Canon skryter med att TS3150 kan skriva ut ända till kanten, vilket stämmer. Det är dock inget man längtar efter när det tar sådan otroligt lång tid att göra det.

Installationen besväras av att skrivaren saknar skärm, något som finns hos de flesta konkurrenter. Det är kanske inte så konstigt att vi måste ta till manualen för att komma vidare med anslutningen till vårt trådlösa nätverk, men det vanliga är att man slipper det. När skrivaren väl är ansluten till nätverket är det enkelt att skriva ut från den tillhörande appen i mobilen eller direkt från webbaserade tjänster som exempelvis Dropbox.


+ Billig i inköp
Extremt långsam
Streck och gula stänk i utskrifterna


Canon Pixma TS3150 finns att köpa här via Prisjakt

Läs mer om Canon Pixma TS3150

Hitta bästa priset just nu

Conclusion

TS3150 är bara relevant för den med liten budget. Alla med lite högre ambitioner bör leta efter andra alternativ.

Specifikationer

Märke
Canon
Typ
Multifunktionsbläckskrivare
Färg eller svartvit
Färg
Pappersstorlek
A4
Upplösning skrivare
4800 x 1200 dpi
Antal bläckpatroner
2
Nätverk
802.11b/g/n
Mått
43,5 x 31,6 x 14,5 cm
Pappersfack
60 ark