Canon Pixma PRO-100S

Du får väldigt snygga – om än aningen för färgstarka – fotoutskrifter från en skrivare som har ett förhållandevis rimligt pris.

av Morten Skeldal Østergaard #Skrivare #Canon
8.2

Canon Pixma PRO-100S är för dig som kräver det lilla extra av din fotoskrivare, bland annat kan den skriva ut i A3-format vilket nästan är som små affischer. Bilderna är skarpa och färgerna ser nästan ut att hoppa ut från pappret, så du behöver vara beredd på att de inte är exakt som på originalbilden på datorn – hudtoner blir till exempel lite rödare. Det ger mycket liv åt bilderna, men gör det också svårt att förutsäga hur de utskrivna bilderna kommer att se ut. Skillnaden är dock inte så stor och de flesta bryr sig inte om den.

Pixma PRO-100S kan skriva ut direkt på cd, dvd och Blu-ray genom att du lägger skivan på en liten plasthållare och trycker in den i skrivaren.

Under motorhuven sitter det åtta bläckpatroner i samma storlek som i Canons billigare skrivare, så om du tycker om att skriva ut foton i A3-format kommer du att få köpa många bläckpatroner.

Jag tog fram priset för Pixma PRO-100S när jag redan var färdig med att skriva ut testsidor, och jag blev överraskad. Utskriftskvaliteten känns som att den hör hemma på en mycket dyrare skrivare. Priset skiljer sig faktiskt inte så mycket från Canons egna små multiskrivare som är anpassade för vardagsbruk.


+ Kan skriva ut direkt på cd eller dvd
+ Bra pris i förhållande till kvaliteten
Lite för kraftfulla färger

Canon Pixma PRO-100S finns att köpa här via Prisjakt
Läs mer om Canon Pixma PRO-100S


Hitta bästa priset just nu

Conclusion

Du får väldigt snygga – om än aningen för färgstarka – fotoutskrifter från en skrivare som har ett förhållandevis rimligt pris.

Specifikationer

Märke
Canon
Typ
Bläckskrivare
Färg eller svartvit
Färg
Pappersstorlek
A3
Upplösning skrivare
4 800 x 2 400 dpi
Antal bläckpatroner
8
Anslutning
Usb
Nätverk
Ethernet, Wi-Fi
Mått
68,9 x 38,5 x 21,5 cm
Pappersfack
150 ark
Färgsidor per minut
6 sidor/minut
Svartvita sidor per minut
7 sidor/minut