Canon Pixma MG7750

Kvalitetsutskrifter i långsamt tempo

av Mathias Alsted Flinck #Skrivare #Canon
7.9

Canon Pixma MG7750 bjuder på snygga utskrifter till en låg kostnad. Allt i ett-skrivaren kostar 1 700 kronor och ger goda resultat, oavsett om det handlar om text eller bilder. De rena textutskrifterna är så skarpa att vi nästan måste använda lupp för att se några taggiga kanter. Även grafikutskrifter blir snygga med mycket färg och hög detaljrikedom, och de kommer mest till sin rätt när vi använder Canons eget fotopapper.

Hastigheten är dock inte alls lika bra. Pixma MG7750 är generellt väldigt långsam i starten, och det tar lång tid från att vi startar en utskrift tills den första sidan ligger i uppsamlaren. Det låga tempot fortsätter när vi testar grafikutskrifter. Det blir lite bättre när vi testar att skriva ut ren text, men den låga hastigheten omfattar alla enheter – datorer, smartmobiler och datorer – oavsett om de är anslutna med sladd eller trådlöst.

Att kopiera och skanna är mycket smidigt, även om pekskärmen inte alltid reagerar med hög precision. Framför allt går det snabbt att skanna, och MG7750 registrerar själv hur stort område som ska läsas in, så att du slipper stora vita kanter när du läser in något litet. Det är en smart detalj som ingen av de andra testdeltagarna erbjuder. Kvaliteten står dock inte i paritet med användarvänligheten, framför allt inlästa bilder blir ofta relativt gryniga.

Pixma MG7750 finns att köpa här via Prisjakt

Hitta bästa priset just nu

Conclusion

Pixma MG7750 må vara lite seg, men textutskrifter blir mycket bra på vanligt kopieringspapper. Bilder blir bäst på Canons fotopapper. Bildläsaren är dock inte den allra bästa.

Specifikationer

Märke
Canon
Typ
Allt i ett-bläckskrivare
Färg eller svartvit
Färg
Pappersstorlek
A4
Upplösning skrivare
9600x2400 dpi
Upplösning bildläsare
2400x4800 dpi
Antal bläckpatroner
6
Tonerkapacitet
Ca. 300 sidor
Anslutning
Usb 2.0, kortläsare
Nätverk
802.11 b/g/n
Mått
43,5 x 37 x 14,8 cm
Pappersfack
125
Utskrift A4-foto
40 sekunder
Utskrift 10x15 cm foto
30 sekunder
Färgsidor per minut
1,5
Svartvita sidor per minut
11,1