G650 i færd med at gøre det, den er bedst til: at udskrive masser af flotte fotos.

Canon Pixma G650

Pixma G650 excellerar i billiga och snygga fotoutskrifter. Om du ska skriva ut mycket text bör du hitta en annan skrivare.

av Morten Skeldal Østergaard #Skrivare #Canon
9.1

Pixma G650 är en fotoskrivare med väldigt stora bläckbehållare, som ser till att hålla de löpande kostnaderna för bläck nere.

Vi har inte haft möjlighet att skriva ut de 3 800 foton som Canon säger att bläcktankarnas innehåll räcker till, men om det stämmer hamnar bläckpriset på 30–35 öre för en fotoutskrift på 10 x 15 cm. Sedan tillkommer priset på papper, men det är under alla omständigheter ett mycket lågt pris för att skriva ut foton hemma.

Skrivare med bläckbehållare brukar vanligtvis inte vara speciellt bra på att skriva ut foton, men det är Pixma G650. Vi skrev ut en serie foton samt vårt eget testark och blev oerhört nöjda med resultaten. Det är bra detaljrikedom i exempelvis bilder av moln och färgåtergivningen är generellt ganska exakt. De röda nyanserna är dock lite mörkare än på våra referensark, som är utskrivna med en mycket dyrare skrivare med fler färger. Å andra sidan är de mörka områdena i bilderna väldigt snygga och vi har sällan sett svart se så svart ut som det gör här.

Den främsta orsaken till de snygga utskrifterna är bläcket. Det finns en röd och en grå färg utöver de vanliga färgerna cyan, magenta, gult och svart och de extra färgerna hjälper till att komma närmare originalfärgerna i våra testfoton.

Det tog osedvanligt lång tid att skriva ut foton på Pixma G650. Vi fick vänta nästan fem minuter innan vårt A4-foto i högsta kvalitet låg färdigt i utkorgen. Det gör den till en av de långsammaste bläckskrivare vi har testat, men du kan utnyttja tiden med att tänka på pengarna du sparar.

Du får nöja dig med en liten svartvit skärm, så du måste vara inställd på att styra skrivarens funktioner via Canons program för Windows eller motsvarande app på mobilen. Det fungerar lyckligtvis bra. Det var bara vid den inledande installationen som vi verkligen saknade en stor pekskärm, men Canons app till mobilen gjorde det hela lite enklare. Hela installationen tog något längre tid än med en vanlig bläckskrivare. Det beror framför allt på att skrivaren levereras med alla bläckbehållarna tomma på bläck, så du måste vända sex små plastbehållare upp och ner över några ventiler i skrivaren för att få bläcket att rinna på plats.

Det finns ingen papperskassett i Pix­ma G650, så du får nöja dig med en lodrät pappershållare längst bak. Det fungerar utmärkt om du främst skriver ut foton eller papper i olika format, men om du skriver ut många textsidor på vanligt skrivarpapper blir du nog lite trött på att behöva mata skrivaren med papper hela tiden.


+ Billiga utskrifter

+ Väldigt snygga foton

– Långsam

Hitta bästa priset just nu

Conclusion

Pixma G650 excellerar i billiga och snygga fotoutskrifter. Om du ska skriva ut mycket text bör du hitta en annan skrivare.

Specifikationer

Märke
Canon
Typ
Blækprinter med tanke
Färg eller svartvit
Färg
Pappersstorlek
A4
Upplösning skrivare
4800 x 1200 DPI
Upplösning bildläsare
600 x 1200 DPI
Antal bläckpatroner
6
Anslutning
USB
Nätverk
Wi-Fi 4
Mått
44,5 x 34 x 16,7 cm