Canon Pixma G4500

En utmärkt bläckskrivare som ger härliga fotoutskrifter och som framför allt är billig i drift.

av Morten Skeldal Østergaard #Skrivare #Canon
7.6

Kul med lite färgglada detaljer på en annars vanligt svart skrivare. Visst, men i själva verket är det bläckbehållarna som syns. Till höger de tre för färgerna cyan, magenta och gul, och till vänster den lite större för svart.

Installationen av skrivaren innebär bland annat att behållarna måste fyllas. Det följer med fyra bläckflaskor och systemet är så smart utformat att den normalfumlige inte spiller en enda droppe. En fylld svart bläckbehållare räcker till 6000 sidor och flaskorna innehåller precis den mängd som ryms i respektive behållare.

Under locket ser det hela ut som någons sorts kemiexperiment med slangar som går kors och tvärs genom skrivaren. Det tar skrivaren bortåt fem minuter att pumpa bläck genom alla slängar och göra sig redo att skriva ut. Installationen i sig är enkel tack vare Canons utmärkta appar och program.

Utskrifterna håller hög kvalitet. Här finns inga störande streck efter frammatningsvalsar, något som är vanligt i enklare skrivare. Vårt speciella testark blir skarpt och snyggt, även om färgerna tenderar att bli en aning för kulörta. Det går också ut över mörkare partier i bilderna, där detaljer lätt suddas ut. Nu måste man vara tämligen kräsen för att bli besviken på utskrifterna. Vältagna bilder med bra ljus blir riktigt tjusiga och färgrika.


+ Återfyllbara bläckbehållare
+ Bra skärpa
Väl färgglada utskrifter

Canon Pixma G4500 finns att köpa här via Prisjakt
Läs mer om Canon Pixma G4500


Hitta bästa priset just nu

Conclusion

En utmärkt bläckskrivare som ger härliga fotoutskrifter och som framför allt är billig i drift.

Specifikationer

Märke
Canon
Typ
Bläckskrivare med bläckbehållare
Färg eller svartvit
Färg
Pappersstorlek
A4
Upplösning skrivare
4800 x 1200 dpi
Upplösning bildläsare
1200 x 600 dpi
Antal bläckpatroner
2 patroner + 4 bläckbehållare
Färgsidor per minut
5
Svartvita sidor per minut
8,8