På toppen sidder en arkføder, så printeren automatisk kan scanne op til 50 sider.

Brother MFC-J6959DW

Brother MFC-J6959DW är utmärkt om du behöver skapa utskrifter i mycket långa format, till exempel reklambanderoller.

av Morten Skeldal Østergaard #Skrivare #Brother
8.4

Brothers A3-skrivare MFC-J6959DW är gjord för användare som har lite mer speciella utskriftsbehov. Den här stora skrivaren kan nämligen skriva ut banderoller som är ända upp till 270 centimeter långa.

Den inledande installationen av MFC-J6959DW är enkel – åtminstone om man bortser från manövern att baxa den stora skrivaren på plats på bordet. Skärmen hjälper dig genom hela processen med att installera bläckpatronerna och göra skrivaren redo. Banderollpapperet placeras i det fack som vanligtvis rymmer vanligt A4-papper, så du måste först tömma den lådan. Att därefter manuellt rulla papperet på plats känns inte särskilt elegant, men fungerar.

För att skriva ut en banderoll väljer du bara längd i Windows utskriftsmeny så kommer skrivaren att skära av papperet till rätt längd med hjälp av en inbyggd pappersgiljotin. En rulle bestående av 37,5 meter bläckstråleskrivarpapper kostar några hundralappar och den räcker för att skriva ut 13 banderoller i maxlängd.

Utskriftskvaliteten för grafik och text är nästan för hög. Det gäller inte minst banderollutskrifter som nästan är för detaljerade, eftersom man vanligtvis brukar titta på banderoller på lite längre avstånd.

Vi skrev även ut foton i A4-format, men det är inte här som skrivarens styrka ligger. Färgåtergivningen är inte särskilt bra, vilket får bilderna att sakna djup.

Om du vill styra skrivaren utan att använda Windows, till exempel när du behöver göra en serie fotokopior, kan du göra det via den utmärkta färgskärmen. Både skärmen och de tillhörande fysiska knappar går att vinkla ut något, så att du kan styra skrivaren även när du står upp.

När det inte finns en pappersrulle i pappersfacket rymmer det 500 ark A4-papper. Det motsvarar ett vanligt paket skrivarpapper, så du kan slänga in ett helt paket i facket åt gången. Brother-skrivaren har även ett extra fack som rymmer 250 ark A3-papper.


+ Skriv ut egna banderoller

+ Stora pappersfack

– Inte så bra för foton

Hitta bästa priset just nu

Conclusion

Brother MFC-J6959DW är utmärkt om du behöver skapa utskrifter i mycket långa format, till exempel reklambanderoller.

Specifikationer

Märke
Brother
Färg eller svartvit
Färg
Pappersstorlek
A3
Upplösning skrivare
1200 x 4800 DPI
Upplösning bildläsare
1200 x 2400 DPI
Antal bläckpatroner
4
Anslutning
USB
Nätverk
Wi-Fi
Mått
57,6 x 47,7 x 44,5 cm
Pappersfack
500 + 250
Svartvita sidor per minut
25