MFCJ4620DW

Brother MFC-J4620DW

Smarta detaljer, dåliga utskrifter.

av Mathias Alsted Flinck #Skrivare #Brother
6.4

Brothers MFC-J4620DW har en funktion som konkurrerande skrivare i samma storlek och prisklass inte har – utskrifter i A3-format. Den klarar visserligen bara av ett ark i taget och papperet måste matas in manuellt, men möjligheten finns där. A3 ska dock ses som en bonus. Den som ofta vill skriva ut i A3-format bör se sig om efter en skrivare med pappersfack för A3-ark.

Utskriftskvaliteten är högst varierande. Det är särskilt grafik som inte blir särskilt bra. Bilder saknar konsekvent färger och de får alltför låg kontrast. De blir helt enkelt bleka. Bokstäver i tunna teckensnitt blir dessutom otydliga om det finns många grafiska objekt på sidorna. Utskrifter med enbart text blir bättre, men många teckensnitt får vid en närmare granskning urvattnade kanter.

Skanning av bilder är inte heller någon positiv upplevelse. Det börjar bra med en lättanvänd meny i pekskärmen, som för övrigt reagerar prompt nät vi trycker på den. Själva inläsningen går snabbt, men resultatet är oanvändbart eftersom bilder blir otroligt gryniga. Det är synd eftersom MFC-J4620DW är förhållandevis snabb och enkel att hantera. Vi gillar också att både bläckpatroner och anslutningar är smart undangömda bakom två lock på framsidan.

MFC-J4620DW finns att köpa här via Prisjakt

Hitta bästa priset just nu

Conclusion

Brother har gjort en smart och på många sätt trevlig skrivare, men varken utskrifter eller inlästa sidor blir särskilt bra.

Specifikationer

Märke
Brother
Typ
Allt i ett-bläckskrivare
Färg eller svartvit
Färg
Pappersstorlek
A3
Upplösning skrivare
6000 x 1200 dpi
Upplösning bildläsare
2400 x 2400 dpi
Antal bläckpatroner
4
Tonerkapacitet
Ca. 554
Anslutning
Usb 2.0, kortläsare
Nätverk
802.11 b/g/n
Mått
48 x 29 x 18,8 cm
Pappersfack
150
Utskrift A4-foto
20
Utskrift 10x15 cm foto
18
Färgsidor per minut
4
Svartvita sidor per minut
5,6