Test av Brother DCP-J772DW

Brother DCP-J772DW

DCP-J772DW är en utmärkt kontorsskrivare som är särdeles snabb på textutskrifter. Däremot haltar färgutskrifterna en del.

av Morten Skeldal Østergaard #Skrivare #Brother
7.4

För den som mest skriver ut textsidor och inte så mycket i färg, är Brother DCP-J772DW ett utmärkt val. Den relativt stora skrivaren ser ut som vilken annan skrivare som helst. Det minimalistiskt svarta formgivningen passar in överallt, utan att för den sakens skull liva upp rummet det minsta.

Textsidor är Brothers hemmaplan och bokstäverna blir tydliga trots att skrivaren spottar ur sig hela tio sidor per halvminut. Det är snabbt och gör DCP-J772DW till ett utmärkt val om det främst är text som den ska skriva ut.

Lägger vi till ett par bilder i samma dokument går det genast långsammare, närmare bestämt 4,5 minuter. Det färdiga resultatet är inte heller bättre än medelmåttigt jämfört med konkurrenterna i samma prisklass. Färgerna blir aningen för ljusa och lätt urvattnade. Det saknas nyanser i bilderna och i vårt testmotiv av en ros saknas det detaljer. I en annan testbild som är ett porträtt av ett barn blir den svarta bakgrunden för ljus.

I praktiken blir det ganska okej och i de flesta fall duger även utskrivna bilder, men den som tänker sig skriva ut mest bilder hittar bättre alternativ hos konkurrenterna i samma prisläge.

Det är å andra sidan härligt enkelt att arbeta med Brothers skrivare. Menysystemet i den klara och tydliga skärmen är enkelt uppbyggt och lätt att hitta i. Här får vi så mycket hjälp med installationen att även den som är rädd för krånglig elektronik klarar det. Installationen går snabbt och anslutningen till ett trådlöst nätverk är föredömligt enkel. Det är också lätt att härifrån uppdatera skrivarens fasta program eller ändra utskriftsinställningarna.


+ Snabb
+ Bra pekskärm
Urvattnade färger i bilder
Svag kontrast


Brother DCP-J772DW finns att köpa här via Prisjakt

Läs mer om Brother DCP-J772DW

Hitta bästa priset just nu

Conclusion

DCP-J772DW är en utmärkt kontorsskrivare som är särdeles snabb på textutskrifter. Däremot haltar färgutskrifterna en del.

Specifikationer

Märke
Brother
Typ
Multifunktionsbläckskrivare
Färg eller svartvit
Färg
Pappersstorlek
A4
Upplösning skrivare
6000 x 1200 dpi
Antal bläckpatroner
4
Nätverk
802.11b/g/n
Mått
40 x 34,1 x 15,1 cm
Pappersfack
100 / 20 ark