Via den inbyggda pekskärmen är det lätt att hantera alla funktioner.

Brother DCP-J1100DW

En alla i ett-skrivare för kontoret med lite större utskriftsbehov.

av Morten Skeldal Østergaard #Skrivare #Brother
8.0

Bläckpatronerna i Brothers nya kontorsskrivare är så stora att de liknar den typ av bläcktankar som användaren själv fyller med bläck, men det gör man inte. Precis som vanlig måste hela patronerna bytas ut när de är tomma. Å andra sidan är de så stora att det går lång tid mellan bytena.

Den extra stora svarta bläckpatronen rymmer hela 57,1 milliliter, vilken ska jämföras med en traditionell bläckpatron som vanligen har en kapacitet på 15-20 milliliter. Brother utlovar också att de fyra bläckpatroner som följer med ska räcka till 6 000 utskrivna sidor.

DCP-J1100DW hör inte precis till de snabbaste skrivarna, om man inte skriver ut många sidor i följd. Då jobbar den på rätt snabbt och plötsligt känns den inte särskilt seg längre.

Utskriftskvaliteten är som förväntat av en skrivare i den här prisklassen. Allt blir skarpt och detaljrikt, även om färgerna kunde vara bättre. Även om hudtoner i fotografier hamnar nära originalen blir mörkare partier i bilderna alltför bleka. Detta är å andra sidan ingen fotoskrivare. Det är en funktionell skrivare för alla som skriver ut många dokument och som även vill kunna skanna, kopiera och skriva ut från mobilen och pekdatorn.

Brother har valt att prioritera funktioner framför design. Därför får vi en skrivare i två nyanser av grått som är praktiskt byggd. Det är enkelt att öppna locket och byta bläckpatroner och det är lika lätt att lägga i mer papper i pappersfacket som rymmer 250 ark. De tre primära funktionerna utskrift, skanning och kopiering dominerar den 6,8 centimeter stora pekskärmen i färg. Alla menyer är på engelska, men ikonerna är tydliga och det är svårt att hamna fel i de överskådliga menyerna.


+ Stora bläckpatroner
+ Många funktioner
Ganska långsam

Läs mer om Brother DCP-J1100DW


Hitta bästa priset just nu

Conclusion

En bra kontorsskrivare som klarar lite större volymer än normalt. Fin utskriftskvalitet för dokument.

Specifikationer

Märke
Brother
Typ
Multifunktionsskrivare
Färg eller svartvit
Färg
Pappersstorlek
A4
Upplösning skrivare
6000 x 1200 dpi
Upplösning bildläsare
2400 x 1200 dpi
Antal bläckpatroner
4
Anslutning
Usb, WiFi
Nätverk
802.11n
Mått
43,5 x 34,1 x 19,5 cm
Pappersfack
150 ark
Utskrift A4-foto
2.48 minuter
Utskrift 10x15 cm foto
1.11 minuter