Skærmen står meget stabilt på bordet trods sin lette konstruktion.

Shark Gaming SG27240-C

Även om Shark Gaming SG27240-C är gjord för datorspel är den bra för det mesta och priset är överkomligt. Upplösningen är dock i underkant.

av Poul Siersbæk #Skärm #Shark Gaming
8.4

Som du nog redan har gissat utifrån namnet är Shark Gaming SG27240-C en datorskärm som främst är avsedd för spelande. Den mäter 27 tum har en blixtsnabb responstid på endast 1 ms och en uppdateringsfrekvens på hela 240 Hz, vilket är förnämligt i den här prisklassen, och hastigheterna gav oss imponerande och smidiga rörelser i både spel och film.

Skärmen, som har en LCD-panel av VA-typ för att visa bilden, fungerar bra i de flesta andra sammanhang och inte bara spelande. Den har bra ljusstyrka och även om tillverkaren inte informerar om skärmens kontrast upplevde vi den som utmärkt där svart verkligen är riktigt svart. Även färg-återgivningen är utmärkt i standardläget med naturliga och klara färger, vilket till exempel är en uppenbar fördel vid bildbehandling.

Om skärmen ska användas för spel finns det många bra inställnings- möjligheter för färg- och ljusstyrka som kan användas beroende på miljön man sitter i. Eftersom skärmen dessutom är svagt välvd har du en bra synvinkel som inte påverkar färger eller ljusstyrka i skärmens kanter.

Tyvärr är upplösningen bara Full HD på 1 920 x 1 080 pixlar, vilket är i underkant. Just detaljåtergivningen är skärmens akilleshäl, där bilder snabbt framträder som pixliga.

Hanteringen är enkel, eftersom alla funktioner styrs via en joystick på baksidan. Den engelska menyn ger goda möjligheter att finjustera färgnyanser, kontrast och ljusstyrka. Skärmens HDR-läge, som lyfter detaljerna i högdagrar och skuggor, klarar uppgiften bra utan att färgerna går överstyr.

Designmässigt är SG27240-C en snygg och enkel skärm som väger drygt 4,9 kilo. Skärmen kan flyttas uppåt och nedåt, lutas och vinklas till vertikalt läge. Den kan inte vridas, men eftersom skärmen är lätt kan den enkelt flyttas.

Den har två HDMI-portar och två portar för Displayport, men för det mycket förmånliga priset får du tyvärr vara utan USB-C-port.


+ Snabb skärm med fina färger

+ Lätt att använda

– Låg upplösning

Hitta bästa priset just nu

Conclusion

Även om Shark Gaming SG27240-C är gjord för datorspel är den bra för det mesta och priset är överkomligt. Upplösningen är dock i underkant.

Specifikationer

Märke
Shark Gaming
Storlek
27"
Upplösning
1920 x 1080 pixels
Ljusstyrka
300 cd/㎡
Format
16:9
Anslutning
2 x HDMI, 2 x DisplayPort
Paneltyp
VA
Högtalare
2 x 3W
Betraktningsvinkel
178°/ 178°
Effekt
28 watt
Responstid
1 ms
Mått
61,5 x 43,0 x 25,5 cm
Vikt
4,9 kg