Styresystemet er Tizen – det samme som på Samsungs Smart TV-apparater.

Samsung Smart Monitor M5

Smart-tv och bildskärm i ett

av Morten Skeldal Østergaard #Skärm #Samsung
8.6

Samsung Smart Monitor M5 är en ny och ovanlig blandning av en bildskärm till datorn, smart-tv och dator. Oavsett vad den är, gillar vi den.

Precis som i en smart-tv finns det appar i M5 för att till exempel titta på Netflix utan att behöva starta datorn först. Det följer med en fjärrkontroll, vilket understryker att detta är lika mycket en tv som en passiv monitor.

Dagens bildskärmar är stora och för att de ska gå ner i en något så när rimlig kartong kommer de i delar som ska sättas ihop. Monteringen är ofta enkel och består i att klicka ihop delarna eller möjligen skruva ihop dem med en vingskruv. M5 är ett annat väsen som kräver skruvmejsel för att få ihop skärm, stativ och fot. Detta kunde gott Samsung lösa lite elegantare.

När Samsung nu bygger en skärm som kan användas till olika saker hade det varit trevligt om den också kunde anpassas fysiskt efter hur den används för stunden. Det går tyvärr knappt alls och skärmen kan till exempel inte justeras i höjdled. Det enda som går att göra är att vinkla skärmen en aning. Det är inte optimalt.

Bildkvaliteten är över genomsnittet för en bildskärm i den här prisklassen. M5 är på 27 tum med full hd-upplösning, vilket är ett minimum i den storleksklassen. Bilden är mycket fin och fungerar lika bra för såväl kontorsprogrammen som filmer. Vi får långt ifrån samma ljusstyrka som i Samsungs OLED-tv, men som ett mellanting mellan en bildskärm och en tv-apparat som man oftast kommer att sitta ganska nära, är bildkvaliteten tillräcklig.

Det finns ett par inbyggda högtalare som är på samma nivå som bilden. Ljudet är definitivt användbart, men ljudbilden är platt och trist. Det är tröttsamt att se på film med det halvdana ljudet och då är ett par hörlurar definitivt att föredra.

Smart Monitor M5 kan anslutas direkt till ett trådlöst nätverk och den som har ett abonnemang på till exempel Microsofts Officepaket kan köra de webbaserade apparna i Office 365 direkt i skärmen.

Som så ofta när en produkt försöker vara duktig på allt blir den inte bäst på någonting. Enda anledningen att köpa Samsung Smart Monitor M5 är om man behöver en bildskärm och en tv utan att ha plats för båda. Då fyller den sitt syfte.


+ Billig
+ Många möjligheter
Krånglig montering

Läs mer om Samsung Smart Monitor M5


Hitta bästa priset just nu

Conclusion

Smart Monitor M5 är en lyckad kombination av tv och bildskärm. Perfekt för den som behöver båda på ett begränsat utrymme.

Specifikationer

Märke
Samsung
Storlek
27 tum
Upplösning
1920 x 1080 pixel
Kontrast
3000:1
Ljusstyrka
250 cd/㎡
Format
16:9
Anslutning
3x hdmi
Paneltyp
VA
Högtalare
Ja
Betraktningsvinkel
178°(H)/178°(V)
Effekt
0,5 / 26 W (vila / drift)
Responstid
8 ms
Mått
61,55 x 45,54 x 19,35 cm
Vikt
5 kg