Menyknapparna är ovanligt tydligt märkta med distinkta symboler.

Samsung S24H650GD

En arbetsskärm med fokus på ergonomi och bildkvalitet.

av Morten Skeldal Østergaard #Skärm #Samsung
9.5

Stativet på Samsungs S24H650GD är ett av de största vi har sett på en 24-tumsskärm. Det krävs gott om utrymme för att få plats med den stora rektangulära foten, men det gör också att skärmen står stadigt. En kraftig cylindrisk arm håller upp skärmen över bordet och det krävs inte mycket kraft för att vrida på eller justera den i höjdled. Om skärmen lyfts så högt det går, kan den även vridas och ställas på högkant.

S24H650GD använder Samsungs egen PLS-teknik, som de givetvis säger ger en bättre bildkvalitet jämfört med andra skärmar i samma prisklass. Och vi är faktiskt beredda att ge dem rätt: S24H650GD har en ljusstark bild med bra färgåtergivning. Betraktningsvinkeln är stor som hos bra IPS-skärmar, så du behöver verkligen inte sitta med huvudet rakt framför skärmen för att kunna arbeta utan att bilden blir missfärgad eller konstig.

16:10-formatet betyder att skärmen är lite högre i förhållande till bredden jämfört med de flesta andra skärmar, men det betyder i praktiken inget – annat än vid filmvisning.

En detalj som är ganska ovanlig för moderna skärmar är att Samsung inte ens har försökt dölja knapparna på baksidan eller på skärmens undersida – tvärtom. S24H650GD har en rad med tydligt markerade knappar på fronten. Det är inte den mest diskreta idén, men den är oerhört praktisk eftersom det är lätt att hitta rätt knapp. Det går exempelvis mycket snabbt att ändra färgtemperatur på bilden så att den blir lite rödare och därmed skonsammare för ögonen.

På baksidan finns det ingångar för hdmi, DisplayPort och vga, så det finns kontakter som täcker de flesta behov. Det finns även en liten usb-hubb med två stycken portar för exempelvis mus och tangentbord.


+ Knappar med tydliga markeringar
+ Bra ergonomi
Strålande bildkvalitet

Läs mer om Samsung S24H650GD


Hitta bästa priset just nu

Omdöme

Här får du allt – bra bild och mängder med inställningsmöjligheter.

Specifikationer

Märke
Samsung
Storlek
24 tum
Upplösning
1920 x 1200 pixel
Kontrast
16:10
Format
250 cd/m2
Anslutning
DisplayPort, hdmi, vga
Paneltyp
PLS
Betraktningsvinkel
178 grader
Effekt
W28 watt
Responstid
4 ms
Mått
55,9 x 54,6 x 23,6 cm
Vikt
6,7 kg