Foden har fuld kontakt med bordet, så den står rigtig godt fast.

Samsung C27RG50FQU

Spelskärm till lågpris.

av Morten Skeldal Østergaard #Skärm #Samsung
7.8

Samsungs lätt konkava 27-tummare har fina specifikationer till ett vettigt pris, men det märks att det har sparats in lite här och där.

Det främsta målet med skärmen är att leverera en bra bild, och det märks. Datorspelare kan till exempel dra nytta av uppdateringshastigheten på hela 240 hertz. Bilden är också mycket fin och välbelyst.

Upplösningen är emellertid måttliga full hd. I en bildskärm av den här storleken innebär det att enskilda bildpunkter blir skönjbara i exempel bokstävernas kanter. Den förhållandevis låga upplösningen hänger ihop med den höga uppdateringshastigheten. Den som inte spelar kan med fördel leta efter en bildskärm med samma pris som har högre upplösning men lägre uppdateringshastighet.

Menyerna hanteras via en liten styrspak mitt på den undre långsidan. Den är lätt att hitta med fingrarna, men menyerna är trots det krångliga att ta sig runt i. Det finns ingen separat strömbrytare, den är inbyggd i styrspaken. Ett längre tryck på spaken startar eller stänger av skärmen. Ganska smart.

Stativet är stabilt och skärmen står stadigt på bordet. Stativet rör sig inte en millimeter när vi vinklar skärmen uppåt/nedåt för att hitta rätt bildvinkel. Tyvärr går det inte att göra något mer med skärmen än så. C27RG50FQU kan varken vridas åt sidorna eller justeras i höjdled. Det är faktiskt en brist i en så här pass stor skärm.


+ Hög uppdateringshastighet
+ Står stadigt
Krångliga menyer
Dålig ergonomi

Läs mer om Samsung C27RG50FQU


Hitta bästa priset just nu

Omdöme

Samsungs lite billigare spelskärm är delvis mycket lyckad, men ergonomin är klart eftersatt.

Specifikationer

Märke
Samsung
Storlek
27 tum
Upplösning
1920 x 1080 pixel
Kontrast
3000:1
Ljusstyrka
300 cd/m²
Format
16:9
Anslutning
2x hdmi 2.0, 1x DisplayPort 1.2
Paneltyp
VA
Högtalare
Nej
Betraktningsvinkel
178 / 178°(H/V)
Effekt
48 W
Responstid
4 ms
Mått
61,7 x 36,6 x 6,1 cm
Vikt
3,8 kg