Philips BDM4350UC/00

Knivskarp jätteskärm

av ERK #Skärm #Philips
9.0

Det här är första gången vi testar en renodlad datorskärm som är så stor som BDM4350UC från Philips. Den är på 43 tum, vilket motsvarar ungefär 109 centimeter. Den har 4K-upplösning, som är fyra gånger högre än den vanliga full hd-upplösningen. 4K-upplösningen och den fina bildkvaliteten gör att det är ett rent nöje att arbeta med skärmen. Monteringen och installationen är hur enkel som helst. Packa upp skärmen ur kartongen, skruva fast stativet och anslut den till datorn med en av de tre medföljande kablarna.

Innan man kommer så långt bör man dock undersöka om datorn och framför allt grafikkortet orkar hantera den höga 4K-upplösningen. På vår testdator med ett GeForce GTX970- grafikkort och Windows 10 fungerade det perfekt, och Windows 10 var dessutom vänligt nog att automatiskt förstora alla ikoner, fönster och menyer för att bli tydligare.

Bildkvaliteten är utmärkt, filmer och spel är fantastiska i 4K och skärmen reagerar blixtsnabbt. Färgåtergivningen är bra, och balansen mellan ljus och kontrast är klart godkänd. Den enda anmärkningen är att små detaljer gärna blir lite för skarpa och kan se konstiga ut. Det finns gott om anslutningsmöjligheter, och här har Philips verkligen tänkt till. Det går nämligen att ansluta flera datorer och visa bägge datorerna samtidigt med bild i bild-teknik, vilket fungerar förvånansvärt bra på en så stor skärm. De användarvänliga menyerna navigeras smidigt med en liten styrspak som sitter till höger på skärmens undersida.

Hitta bästa priset just nu

Conclusion

En stor och häftig 4K-skärm till datorn med suveränt bra bild och rimligt pris.

Specifikationer

Märke
Philips
Storlek
43 tommer
Upplösning
: 3840 x 2160 pixels
Anslutning
2 x HDMI/MHL, 2 x DisplayPort, 4 x USB 3.0
Paneltyp
IPS LCD
Högtalare
Ja
Betraktningsvinkel
178 grader
Vikt
9,7 kg
Övrigt
97 x 26 x 63 cm