Webkameraet popper op i toppen, når du trykker på det.

Philips 45b1u6900ch

Den extremt breda Philips-skärmen gör det till ett nöje att arbeta vid datorn med många fönster öppna samtidigt.

av Morten Skeldal Østergaard #Skärm #Philips
8.5

Philips 45B1U6900CH är så nära det går att komma den ultimata skärmen för kontorsarbete.

Den är 44,5 tum (113 centimeter) mätt diagonalt från hörn till hörn, och bildförhållandet är det nästan komiskt breda 32:9. Med andra ord är skärmen exakt dubbelt så bred som en vanlig datorskärm, och vi kunde utan några problem ha fem fönster öppna sida vid sida. Hur ofta du kan komma att behöva ha det beror förstås på hur du arbetar vid datorn, men det är väldigt trevligt att ha möjligheten.

De applikationer och tjänster som kan utnyttja hela skärmbredden ser fantastiska ut. Vi älskade till exempel att kunna använda Google Maps med satellitvyn i fullskärmsläge. Bild- och videoredigering med flera paletter och verktyg fungerar också väldigt bra. Däremot är det en annan historia med TV-program och filmer från tjänster som exempelvis Netflix, eftersom de svarta kanterna på båda sidor av bilden tar upp lika mycket utrymme som det som visas på skärmen.

Naturligtvis tar den stora skärmen mycket plats på bredden, och på grund av sin böjda form är den också ganska djup. Den kräver därför ett ganska stort skrivbord.

Bilden är starkt upplyst och våra mätningar visar att ljuset är jämnt fördelat över hela den stora ytan. På en platt skärm med den här bredden skulle färgerna längst ut i ytterkanterna se urvattnade ut, men det är inget problem här. Philips-skärmen böjer sig in mot dig, så du kommer inte att se mycket missfärgningar i skärmens ytterområden. Det är gott om anslutnings-möjligheter på baksidan och på ena kortsidan. Förutom HDMI och DisplayPort för bild från din dator finns även en USB-hubb för att ansluta andra enheter till datorn via skärmen.

Överst på skärmen dyker en webbkamera upp när du trycker på den. Det är ganska smart, för när du trycker ner den igen kan du vara säker på att andra inte kan tjuvtitta genom kameran när du inte använder den.

Kontrollerna är skärmens svagaste punkt: Du måste famla runt på den nedre kanten och det tar onödigt lång tid när du till exempel vill ändra färg-inställningarna på skärmen.

Philips 45B1U6900CH är stor och tung, men den eleganta metallbasen gör att den står stadigt på bordet. Trots vikten är det lätt att flytta skärmen uppåt och nedåt för att få den i rätt arbetshöjd för dig.


+ Stor och snygg bild

+ Enkelt att justera höjden

– Irriterande knappar

Hitta bästa priset just nu

Conclusion

Den extremt breda Philips-skärmen gör det till ett nöje att arbeta vid datorn med många fönster öppna samtidigt.

Specifikationer

Märke
Philips
Storlek
44,5 tommer
Upplösning
5120 x 1440 pixel
Kontrast
3.000:1
Ljusstyrka
450 cd/m²
Format
32:9
Anslutning
HDMI 2.0 x 2, DisplayPort 1.4 x 1, USB-C, 2x 3.5mm, USB 3.2 Gen 2, USB-A x 4, USB C
Paneltyp
VA LCD
Högtalare
2 x 5 W
Betraktningsvinkel
178° / 178°
Effekt
39,4 W
Responstid
4 ms
Mått
108,5 x 51,5 x 23,8 cm
Vikt
12,96 kg