Philips 439P9H/00

Superbred bildskärm som ersätter två.

av Morten Skeldal Østergaard #Skärm #Philips
9.6

Philips extremt breda bildskärm är ett intressant alternativ till att ha två skärmar kopplade till datorn. 439P9H är nämligen precis lika bred som två ordinära 16:10-skärmar vid sidan av varandra.

Det är svårt att föreställa sig hur bred en sådan här pass stor skärm faktiskt är, och även om vi var förberedda på det när vi packade upp den blir det något alldeles extra när den står på skrivbordet. Den är tre gånger så bred som den är hög och den tar upp mycket plats.

439P9H är aningen konkav, det vill säga att den böjer sig lite runt användaren. Det är nödvändigt, annars skulle de yttersta delarna av bilden bli alltför skeva. Det fungerar bra, men som med alla så här pass breda skärmar är det nästan svårt att utnyttja hela bredden utan att sätta sig längre bort från den än normalt.

Även för den som är van att arbeta med två skärmar är det en helt annan upplevelse att ha en samlad skärmyta utan den tydliga kant mellan skärmarna som annars hamnar mitt i synfältet. Det naturliga blir för oss att ha arbetsfönstret i mitten och två andra fönster på var sida om det. För den som skriver en text, som undertecknad, och behöver ha koll på e-post i ett fönster och kunna läsa fakta i ett annat är Philips skärm ett underbart arbetsredskap som verkligen underlättar vardagen.

Bilden är skarp och ljusstark. Kontrasten är ovanligt fin och skärmen har en förmåga att återge riktig svärta.

Det här är inte en skärm som är avsedd för spel och den innehåller inga särskilda funktioner för det. Detsamma gäller film eftersom de blir för smala för att fylla skärmen.

Att detta är en kontorsskärm understryks av de anslutningsmöjligheter som finns på baksidan. Här finns en komplett dockningsstation för att ansluta allt från tangentbord och mus till ethernet. Genom att ansluta skärmen till en dator med en usb c-kabel går det sedan att ansluta alla datortillbehör till skärmen i stället för till datorn. Alla uttagen pekar rakt nedåt på baksidan, så man slipper en massa sladdar som står rakt ut. Det finns för övrigt till och med en inbyggd webbkamera i skärmen, så datorn kan verkligen stoppas undan.

Stativet är bland det mest gedigna vi har sett. Det är i metall och tungt nog för att hålla skärmen blickstilla när vi vrider och vickar på den.


+ Fantastiskt arbetsredskap
+ Fin bildkvalitet
För bred ibland

Läs mer om Philips 439P9H/00


Hitta bästa priset just nu

Conclusion

En bred skärm som är perfekt för den som behöver ha många fönster lätt tillgängliga i Windows. Oerhört smidig att använda.

Specifikationer

Märke
Philips
Storlek
43,4 tum
Upplösning
3840 x 1200 pixel
Kontrast
3000:1
Ljusstyrka
450 cd/m²
Format
32:10
Anslutning
2x DisplayPort 1.4, 1x hdmi 2.0b, 2x usb c 3.2 Gen 1, 4x usb 3.2, ethernet
Paneltyp
VA
Högtalare
2x 5 W
Betraktningsvinkel
178/178°
Effekt
41,8 W
Responstid
4 ms
Mått
1058 × 560 × 303 mm
Vikt
14,37 kg
Övrigt
Webbkamera