Philips 349X7FJEW

Philips 349X7FJEW ersätter två 21-tumsskärmar. Den är bred som en ladugårdsdörr och har en fantastisk bild som är stor nog för att rymma tre programfönster bredvid varandra.

av Mathias Alsted Lund Flinck #Skärm #Philips
8.8

Philips böjda skärm är förbluffande bred. Som att ställa en ladugårdsport på skrivbordet, tänker vi när den ställs upp på testbänken. De 34 tummen är utdragna till formatet 21:9 vilket ger oöverträffat med plats i Windows. Formatet passar väldigt bra för bildskärmar i den här storleken eftersom det går att ha tre fönster i lagom storlek öppna bredvid varandra

Det är med andra ord inga problem att ha e-postprogrammet synligt hela tiden och samtidigt jobba i såväl Word som Excel. Det går förstås lika bra att fylla skärmen med ett enda fönster också, vilket är riktigt smakligt vid till exempel redigering av bilder eller video.

Uppspelning av video är dock inte lika roligt. Tv-serier passar inte alls in i det breda formatet och vad som än spelas upp, från en dvd-skiva eller en filmtjänst på internet, omgärdas bilden av en bred svart ram.

Underbar bild
Det finns dock inget att klaga på vad gäller själva bildkvaliteten. Upplösningen på 3440 x 1440 pixel ser till att bilden är kristallklar och detaljrik. Texter, ikoner och bilder blir knivskarpa och mycket tydliga. Färgerna är levande och kontrasten hög. Fotografier gör sig särskilt bra på den här enorma skärmen och det är smått fantastiskt att bläddra i de egna digitala fotoalbumen.

Med sin vita ram runt bildytan och sitt triangelformade stativ blir 349X7FJEW en elegant bjässe på skrivbordet. Det tar visserligen upp mycket plats, men formgivningen är funktionell och det är enkelt att vinkla, vrida och ställa in höjden perfekt. Stativet må se spinkigt ut, men det är stabilt och välbyggt och det ser framför allt till att skärmen står som gjuten på bordet.

Baksidan är, om inte lika elegant, i alla fall klart godkänd. Alla anslutningar är samlade i rad i nederkant och vi får två hdmi-portar (tacknämligt) och en DisplayPort. Dessutom finns det hela fyra usb 3.0-portar för diverse tillbehör. En stor fördel är att de flesta portarna går att nå utan att man behöver krångla sig in bakom skärmen.


+ Knivskarp bild
+ Tre fönster bredvid varandra
+ Elegant
Dålig till film


Philips 349X7FJEW finns att köpa här via Prisjakt

Läs mer om Philips 349X7FJEW

Hitta bästa priset just nu

Conclusion

En fantastisk bildskärm för kontorsbruk med massor av plats för öppna fönster. Skarp och mycket detaljrik bild.

Specifikationer

Märke
Philips
Storlek
34 tum
Upplösning
3440 x 1440 pixel
Kontrast
3000:1
Ljusstyrka
300 cd/m²
Format
21:9
Anslutning
2x hdmi, DisplayPort, 4x usb 3.0
Paneltyp
VA LCD
Högtalare
2x 5 W
Betraktningsvinkel
178 grader
Effekt
69,55/0,3 W (drift/vila)
Responstid
4 ms
Mått
81 x 44,4 x 29,2 cm
Vikt
8,21 kg