Webkameraet sidder på sin egen lille forhøjning oven på skærmen.

Philips 27e1n5600HE

Högtalare, webbkamera och Windows-inloggning med ansiktsigenkänning. 27e1n5600HE har allt.

av Morten Skeldal Østergaard #Skärm #Philips
8.3

Philips 27e1n5600HE är mer än bara en vanlig datorskärm. Den är så fullproppad med olika funktioner att den kan ge en stationär dator många av de möjligheter som en bärbar dator erbjuder. Bilden är i 16:9-format med en upplösning som passar skärmens storlek. Bakgrundsbelysningen av skärmens bildpanel kunde gärna ha fått vara mer kraftfull, men ljuset är åtminstone jämnt fördelat över hela skärmen. Det är inte alltid en självklarhet på den här typen av skärmar.

Skärmen har fin färgåtergivning och kontrast, och den matta ytan är nästan helt fri från reflexer av ljus från omgivningen.

Den inbyggda webbkameran kan inte bara användas för videosamtal. Den har nämligen även en inbyggd infraröd lins, så att den kan fungera med Windows-funktionen Windows Hello. På så sätt kan du logga in på datorn bara genom att sätta dig vid skärmen så att kameran ser dig. Det finns en stor fysisk skjutlucka för att täcka linsen, och en tydlig brandgul markering framför linsen visar tydligt när kameran är stängd.

Anslutningarna bör kunna täcka de flestas behov med DisplayPort, HDMI och USB-C. Det finns även en USB-hubb med fyra portar, så att du kan ansluta utrustning som mus och tangentbord till skärmen istället för att använda USB-portar på datorn. Det finns inga knappar på skärmens framsida. Om du vill göra ändringar i inställningarna ska du använda den lilla styrspaken på baksidan. Vi fick famla efter den de första gångerna vi behövde använda den. När du väl har fått koll på den är det ett bra redskap för att navigera på skärmens menyer. Manövrera på inställningsmenyn genom att dra styrspaken uppåt, nedåt eller åt sidorna. När du vill välja ett menyalternativ trycker du bara på styrspakens ovansida då det fungerar som en knapp.

Även när du behöver stökar runt på baksidan står skärmen bergsäkert på bordet tack vare en stadig, sexkantig fot. Skärmen hålls dessutom uppe med en minst lika solid metallarm.


+ Bra bild

+ Många funktioner

– Inte så ljusstark

Hitta bästa priset just nu

Conclusion

Högtalare, webbkamera och Windows-inloggning med ansiktsigenkänning. 27e1n5600HE har allt.

Specifikationer

Märke
Philips
Storlek
27"
Upplösning
2560 x 1440 pixels
Kontrast
1000:1
Ljusstyrka
300 cd/m²
Format
16:9
Anslutning
HDMI 1.4 x 1, DisplayPort 1.2 x 1, USB-C 3.2 Gen 1
Paneltyp
IPS
Betraktningsvinkel
178°/178°
Responstid
4 ms
Mått
61,4 × 52,4 × 21,2 cm
Vikt
6,57 kg