Test av Philips 276E9QJAB

Philips 276E9QJAB

27-tummare med inbyggda högtalare.

av Henrik Ræder Clausen #Skärm #Philips
8.5

Med en vikt på under fyra kilo är den här 27-tummaren en lättviktare i ordets rätta bemärkelse. Skärmen måste monteras på stativet och den skruvas fast med en grov fingerskruv. Några fysiska justeringsmöjligheter finns inte, men vi får däremot ett bra urval av anslutningar: DisplayPort, hdmi, audio och gamla hederliga vga. Det finns en analog ljudingång och ett hörlursuttag. Strömförsörjningen är som så ofta med platta skärmar extern.

Den smala kanten ger ett modernt intryck. Rent fysiskt är visserligen ramen tunn, men bilden fyller inte riktigt ut ytan till ramen. Stativet är enklast och billigast tänkbara och håller med nöd och näppe fast skärmen. Det är i alla fall brett nog för att skärmen inte ska välta.

Anslutningen och igångsättningen är problemfria och 276E9QJAB känner automatiskt av vilken ingång som används. De båda digitala ingångarna överför ljudet till de inbyggda högtalarna, något vi faktiskt kunde vara utan. Ljudkvaliteten påminner om den man får när man tar två plåtburkar med ett snöre emellan. Något basljud får vi inte överhuvudtaget och stereoperspektivet är helt hopplöst. Visst fungerar det till Windowsljuden, men vilken annan extern högtalare som helst kommer innebära ett lyft.

Genväg till fina färger

Till en början är inte färgerna något att yvas över. De är okej med en dragning åt det kalla hållet. Här utnyttjar 276E9QJAB ett litet trick som är dolt bakom logotypen: en sensor anpassar färgbalansen efter det aktuella spelet eller programmet som visas på skärmen. Det må låta underligt, men det fungerar faktiskt riktigt bra och färgerna känns rätt i alla situationer.

Våra mätningar bekräftar det angivna kontrastvärdet, ljusstyrkan och förmågan att visa svart. En kontrast på över 1000:1 är ett bra resultat för en bildskärm i den här prisklassen. Det gör att bilder, filmer och spel återges med bra djup i mörka nyanser. Förmågan att återge ett brett färgspektrum är ovanligt i det här prisläget och 276E9QJAB lever nästan upp till den utlovade ljusstyrkan på 250 cd/m².


+ Fina färger
+ Smala kanter
Dåliga högtalare
Inte särskilt robust

Läs mer om Philips 276E9QJAB


Hitta bästa priset just nu

Conclusion

En bra bildskärm med lågt pris, fina färger och stor skärmyta.

Specifikationer

Märke
Philips
Storlek
27 tum
Upplösning
1920 x 1080 pixel (full hd)
Kontrast
1025:1
Ljusstyrka
243 cd/m²
Format
16:9
Anslutning
Hdmi, DisplayPort, vga
Paneltyp
IPS
Högtalare
Stereo
Betraktningsvinkel
178 grader
Effekt
22 W
Responstid
5 ms
Mått
61,4 x 22,0 x 46,5 cm
Vikt
3,99 kg
Övrigt
Stödjer FreeSync