Philips 258B6QUEB

Bildskärm på 25 tum med skarp bild, hög upplösning och många anslutningar.

av Anders Daugaard #Skärm #Philips
8.9

Philips 258B6QUEB är en bildskärm på 25 tum som ger gott om utrymme på skrivbordet i Windows, men som tar liten plats på skrivbordet i arbetsrummet. Tack vare WQHD-upplösningen på 2560 x 1440 pixel är det inga större problem att ha många fönster öppna samtidigt. Den som har normal synskärpa behöver inte skala upp bilden, men för den som ser lite sämre kan till exempel texten på ikoner blir för liten i den här höga upplösningen.

Färgerna är klara och skarpa med god kontrast. Skärmen har en matt yta, så vi slipper alla former av störande reflexer. IPS-panelen har en bred betraktningsvinkel på 178 grader som innebär att varken färger eller kontrast påverkas nämnvärt när bilden beskådas från sidan.

Ramen runt bildytan är endast 2,5 millimeter tjock och skärmen ser riktigt elegant ut, särskilt när man tittar på film eller ser på bilder eftersom de tycks gå nästan ända ut till kanten.

Skärmen står på ett enkelt stativ och den kan vridas åt sidorna, vinklas framåt/bakåt, roteras på högkant och justeras 13 centimeter i höjdled. Det finns ett hål i stativet som på ett enkelt och smart sätt samlar alla sladdar.

På baksidan hittar vi fem ingångar för DisplayPort, hdmi, usb c, vga och dvi. Det går till exempel att ansluta skärmen till en bärbar pc via usb c och då samtidigt använda någon av de tre usb 3.0-portarna för att ladda datorn. En av portarna är en snabbladdare för exempelvis mobiltelefoner. Det är inte många skärmar som har en så stark uppsättning med anslutningsmöjligheter som Philips fina, men aningen dyra, skärm.

Philips 258B6QUEB finns att köpa här via Prisjakt


+ Bra bild
+ Hög upplösning
Lite för dyr

Hitta bästa priset just nu

Conclusion

Philips 258B6QUEB är en superb skärm till en bärbar pc med usb c-port. Många andra anslutningsmöjligheter, inbyggda högtalare och bra bild.

Specifikationer

Märke
Philips
Storlek
25 tum (63,4 cm)
Upplösning
2560 x 1440 pixel
Kontrast
1000:1
Ljusstyrka
350 cd/m²
Format
16:9
Anslutning
Hdmi, DisplayPort, dvi, VGAvga usb c, 3x usb 3.0, hörlurar, ljudingång
Paneltyp
IPS
Högtalare
2x 2 Watt
Betraktningsvinkel
178 grader
Effekt
24,7/0,5 Watt (drift/vila)
Responstid
5 ms
Mått
57,1 x 34,4 x 5,5 cm (utan stativ)
Vikt
7,0/4,7 kg (med/utan stativ)