Skærmen kan hæves 15 cm fra den laveste indstilling.

Philips 243B9H

Philips 243B9 är en utmärkt skärm för vanligt kontorsarbete

av Morten Skeldal Østergaard #Skärm #Philips
7.7

Philips 243B9 är datorskärmarnas motsvarighet till en förnuftig med föga rafflande familjebil med bra grundfunktioner – och inte speciellt många lär bli besvikna på bildskärmens kvalitet.

Skärmbilden är skarp med Full HD-upplösning. Det är inte någon speciellt ljusstark skärm, men den håller åtminstone i stort sett vad den lovar. Ljusstyrkan är inställd på 250 cd/m2 och vi uppmätte ljusstyrkan till 249 cd/m2. Kanterna är lite mörkare, men det är svårt att se med blotta ögat.

243B9 kan snabbt justeras så att den står exakt som du vill ha den. Den kan höjas, sänkas, lutas och vridas genom att fatta tag i sidorna och dra skärmen dit du vill ha den.

Det ser ut som om foten rör sig på bordet när skärmen vrids, men det sitter faktiskt en roterande platta under foten som gör det enkelt att vrida skärmen i önskad riktning.

Det finns ett utmärkt utbud av anslutningar på baksidan. Utöver de vanliga skärmanslutningarna som DisplayPort och HDMI finns det även en USB-C-port som kan användas för att ladda en bärbar dator medan den är ansluten till skärmen. Skärminställningarna görs med hjälp av en uppsättning knappar längst ned på skärmens framsida. Menyn är inte särskilt användarvänlig, så om du behöver byta färgprofil ofta kommer du snabbt att tröttna på att irra runt i de olika menyerna.


+ Bra ergonomi

+ Stort utbud av anslutningar

– Rörig meny

Hitta bästa priset just nu

Conclusion

Philips 243B9 är en utmärkt skärm för vanligt kontorsarbete

Specifikationer

Märke
Philips
Storlek
24 "
Upplösning
1920 x 1080 pixels
Kontrast
1000:1
Ljusstyrka
250 cd/m²
Format
16:9
Anslutning
HDMI, DisplayPort, USB-C, hovedtelefon
Paneltyp
IPS
Högtalare
Ja
Betraktningsvinkel
178 °
Effekt
178 °
Responstid
4 ms
Mått
54,1 x 52,2 x 21,6 cm
Vikt
5,2 kg