Philips 276E7QDAB/00

Snygg och skarp bildskärm i hög kvalitet med kraftfulla färger.

av Mikkel Jacobsen #Skärm #Philips
8.5

276E7QDAB är en läcker bildskärm från Philips med kraftiga färger. Bildkvaliteten i spel och film är alldeles utmärkt med klara och härliga färger. Färgpaletten är dock antingen för blek eller för kraftig i Windows och vid surfning. Det betyder dock inte att bilder och videoklipp på internet lider av dessa färgproblem. Det är de omgivande färgerna som påverkas. Det är dock inte värre än att det går att leva med. Det går också att ställa in skärmen efter behov, vilket dessvärre kräver en hel del pillande innan det blir rätt.

Dynamisk bild
Det finns funktioner som anpassar bilder och färgskalan dynamiskt beroende på vad som visas på skärmen. Det är något som sker utan att det märks och i spel och filmer fungerar detta perfekt. Ibland upplever vi dock att skärmen plötsligt börjar justera ljusnivån varpå bilden ändras från extremt ljus till mörk och sedan tillbaka till utgångsläget. Det är svårt att återskapa den här ljusskiftningen, men under testet sker det likväl några gånger helt oförhappandes.

Jobbiga inställningar
De dynamiska funktionerna må fungera för det mesta, men vi saknar ändå fler manuella inställningar. De som finns är dessutom aningen krångliga att hantera eftersom allt styra via en enda knapp på skärmens baksida. Knappen fungerar som en slags joystick och man når olika funktioner beroende på åt vilket håll den lilla styrspaken förs. Det är en vanesak givetvis, men till en början är det lite hopplöst att hitta rätt.

I huvudsak ger Philips skärm en bra och skarp bild samtidigt som svarstiden är kort. Bilden är behaglig att titta på under många timmar och skärmen fungerar lika bra till spel och film som till arbete.

Läs mer om skärmen hos Philips

Hitta bästa priset just nu

Conclusion

En läcker bildskärm som saknar en del manuella inställningsmöjligheter.

Specifikationer

Märke
Philips
Storlek
27 tum
Upplösning
1920x1080 pixel
Kontrast
1000:1
Ljusstyrka
250 cd/m²
Format
16:9
Anslutning
VGA, DVI-D, MHL-HDMI
Högtalare
2x 3W
Betraktningsvinkel
178/178 grader (V/L)
Effekt
17,03 W
Responstid
5 ms